A gardrób örök kedvence, a farmer szoknya

farmer szoknya

Nincs új a Nap alatt, szoktuk néha roppant bölcsen megjegyezni. Úgy néz ki, ez az állítás különösen igaz a divat világára, ahol a trendek úgy követik szép sorban egymást, hogy mindig-mindig visszanyúlnak, merítenek az elmúlt korok nagy és népszerű irányzataiból. Éppen ezért nem ritka, ha az egyes frissen megjelenő kollekciók a 70-es, 80-as vagy a 90-es évek divatját idézik.

Tökéletes példa erre 2020 nagy slágere, a farmer szoknya – méghozzá ceruza kivitelezésben. Mi jelen cikkünkben annak jártunk utána, hogyan érdemes viselni ezt a kétségtelenül nőies darabot, amit egyszer már a 90-es évek trendi hölgyei is felfedeztek.

Megunhatatlan a farmer szoknyafarmer szoknya

A farmer anyag hallatán a legtöbbünk lelki szemei előtt a szoknya-póló kombó jelenik meg. Igaz, ami igaz, a szóban forgó anyaghoz tényleg remekül passzolnak a vagány, feliratos felsők, de ez nem jelenti azt párhuzamosan, hogy a farmer szoknyához ne lehetne felvenni valami sokkal elegánsabbat is.

A divatszakértők egyetértenek abban, hogy az elegáns, élénk színű felsők remekül illenek az említett modellhez, olyan kisugárzást hozva létre, amire minden nő vágyik: ugyanis ez az összeállítás dögös és mégis visszafogottan elegáns képet fest a viselőjéről.

A farmer szoknya egyébként tipikusan az a viselet, amit kortól és alkattól függetlenül bárki nyugodt szívvel viselhet, persze csak abban az esetben, ha megtaláltuk az alakunkhoz illő tökéletes fazont. Ez lehet hosszabb vagy rövidebb, a lényeg, hogy a választott darab passzoljon az adottságainkhoz, és persze az alkalomhoz is, amire készülünk.

A farmer szoknya kivitelezésefarmer szoknya

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a farmerből készült nadrágok egyik kedvenc kivitelezési módja a koptatás. A szóban forgó „díszítő” elem a szoknyák tekintetében is gyakori, de nem ritka a mintás kivitelezés sem. Arra azonban figyeljünk oda, hogyha a szoknyák e koptatott, vagányabb típusát választjuk, hozzá inkább semleges színű, visszafogottabb felsőrészt válasszunk, hiszen a hatás így lesz az igazi.

Amint azt láthatjuk, rengeteg választás áll a rendelkezésünkre, ha bizalmat szavazunk ennek a sokoldalú, egyszerre pimasz és mégis elegáns örökzöld darabnak – s ha a gardróbunk még híján van a farmer szoknyának, jobb, ha azonnal beszerezzük a felhozatalból a „kötelező” darabot a kedvenc márkaboltunkon keresztül.