A tökéletes örömanya ruha kiválasztása

örömanya ruha

Az örömanya ruha a harmadik legfontosabb öltözék a menyasszonyi ruha és a vőlegény öltönye után.

Édesanyaként az egyik legmeghatóbb pillanat, amikor a gyermekünk megházasodik és a nagy napon kimondja szerelmének az igent. Az illendőség úgy diktálja, hogy mi is alkalomhoz illően öltözzünk fel, ahogy a násznép többi tagja. Illem ide, illem oda, valószínűleg érzésből is így cselekednénk, hiszen szeretnénk megadni a módját ennek a jeles eseménynek. Örömanyaként ráadásul mindig az ifjú pár közelében leszünk, ami azt jelenti, hogy akarva-akaratlanul is rivaldafénybe kerülünk és ránk szegeződnek a tekintetek.

A legszebb örömanya ruhák


Az egyik legszebb és legegyszerűbb opció, ha egy szép kosztümöt választunk. Ez lehet hosszú vagy rövid fazon, lehet szoknya vagy nadrág. Bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, nem fogunk mellényúlni. Az egyenes fazonú, térd fölé érő szoknya vagy szélesebb szárú, lezser kialakítású nadrág szinte mindenkinek jól áll.

örömanya ruha 2

A komplé csodás örömanya ruha moletteknek és vékony, magas testalkatú hölgyeknek egyaránt.

A kifejezés azonos anyagú ruhát és kiskabátot jelent. Ha egy kis változatosságot szeretnénk vinni az összeállításba, akkor egy eltérő színű blézert is húzhatunk hozzá. A molett nők bátran választhatnak térd fölött végződő szoknyát és lazább blézert. Ugyanígy a testhez álló, de kicsit merevebb tartású ruha is jó megoldás.

Ha valamiért nem szeretnénk sem kosztümöt, sem komplét viselni, akkor választhatunk egy csodaszép egyberuhát is. A klasszikus A-vonalú ruha szépen követi a felsőtestet egészen a derékig, majd elkezd bővülni lefelé. Léteznek úgynevezett trombita vagy sellő fazonú ruhák is, amelyek szintén megfelelő viseletet nyújtanak az esküvőre. A trombita ruhák a combközéptől kezdenek szélesedni, a sellő fazonok pedig a térdtől. A ruha bővülése lehet laza vagy erőteljes. Az egyenes vonalú ruhák szintén remek alternatívát jelentenek. Mindemellett pedig ott vannak az empire stílusú ruhák, amelyeknek az a különlegessége, hogy a mell alatt kezdenek bővülni.

Fiatalos örömanya ruhák

oromanya ruhak


Teljesen természetes, hogy a gyermekünk esküvőjén kortalannak szeretnénk tűnni. Ez sok esetben csak a megfelelő ruhaválasztáson múlik. Ha bevállalósak vagyunk, akkor bátran felvehetünk egy midi stílusú ruhát. A kategórián belül vannak lazább változatok és vannak olyanok is, amelyek szinte egy az egyben követik az alakunkat. Ha inkább a klasszikus stílust kedveljük, akkor az A alakban bővülő, jellemzően lábszár középig érő, úgynevezett “tea length” szoknya is elnyerheti a tetszésünket. Ha pár évet szeretnénk letagadni a korunkból, akkor válasszunk világosabb színű ruhákat, azok ugyanis “fiatalítanak”.

Örömanya ruha testalkat szerint


Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő öltözéket, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a testalkatunkkal. Lehet, hogy egy bizonyos fazonú ruha nagyon megtetszik a kirakatban és szívesen viselnénk, ám felhúzva mégsem úgy áll rajtunk, mint ahogy azt elképzeltük. Ilyenkor sincs okunk kétségbeesni, hiszen valószínűleg az a probléma, hogy a kiszemelt darab nem a mi testalkatunkra van szabva.

• Homokóra
A homokóra alakra jellemző, hogy a derékvonal szépen ívelt. A csípő hangsúlyos, a mellek normál méretűek vagy teltek. Amennyiben ebbe a típusba tartozunk, akkor a mell- és a csípőbőségünk valószínűleg ugyanakkora. Ez esetben nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis ezt tartják az ideális női alaknak. Szinte minden fazon jól áll, amelyik kihangsúlyozza a domborulatainkat.

Milyen a tökéletes örömanya ruha?

oromanya ruha moletteknek

Remek választás egy A-vonalú ruha vagy szoknya testhez simuló felső résszel, zakóval. A vállpánt nélküli vagy a vállakat szabadon hagyó felsők is jól passzolnak ehhez a testalkathoz.

• Körte
A körte alakú hölgyek széles csípővel és vastag combokkal rendelkeznek. Ez esetben a vállak jellemzően keskenyebb, mint az alsótest. A mellek mérete normál vagy kicsi. A derékvonalnak pedig határozott íve van. Onnan tudhatjuk biztosan, hogy körte testalkatunk van, hogy a csípőnkre, a combunkra és a fenekünkre hízunk a leggyorsabban.

Milyen a tökéletes örömanya ruha?


Válasszunk válltöméses vagy hangsúlyos vállú felsőket, ingeket, blézereket. Alul érdemes feketét vagy sötét árnyaltú színeket viselni. A vállpánt nélküli vagy nyakba akasztós felsők remek választásnak bizonyulnak. Ügyeljünk rá, hogy olyan ingeket, blúzokat válasszunk, amelyek nem a csípőnk legszélesebb pontján végződnek.

• Alma
Az alma testforma esetében a has és a test középső része a leghangsúlyosabb. A csípő keskeny, a mellek pedig nagyméretűek. Gyakran a derék rész nem rajzolódik ki egyértelműen. A vállak szélesek, határozott ívvel rendelkeznek. Hízáskor először a hasra, derékra, mellekre rakódnak a plusz kilók.

Milyen a tökéletes örömanya ruha?


A ruha alá érdemes alakformáló fehérneműt húzni, így kicsit karcsúbbá válik a derekunk és laposabbnak tűnik a hasunk. Az áthajtós ruhákat pont erre a testalkatra szabták, ezek igazi főnyeremények a számunkra. A V kivágású felsők és a térd fölött véget érő szoknyákkal is megnyerő kinézetre tehetünk szert.

• Fiús
Téglalap alaknak is szokás nevezni, a derék ugyanis egyenes, egyáltalán nem hangsúlyos, nem ívelt. A fenék és a mellkas is lapos. A mell, a derék és a csípő bősége nagyjából megegyezik. A vállak hangsúlyosak, sok esetben szögletesek.

Milyen a tökéletes örömanya ruha?


Leginkább a karcsúsított ruhák, felsők állnak jól. A mell alatt húzott ruhadarabok szintén jó választások lehetnek, ugyanis hosszítják a derekunkat és ezáltal nőiesebbé teszik a megjelenésünket. A rakott, illetve A-vonalú szoknyákkal is bátran próbálkozhatunk.