A várandósság alatt is fontos a kismama divat

Kismama ruha

Bármilyen is egy hölgy, kortól, életmódtól és felfogástól függetlenül a várandósság időszaka több kihívás elé állítja. Még akkor is, ha nem az első gyermekét várja. Ugyanis minden életszakaszban más és más élvez elsőbbséget, másként látjuk a világot, másként viszonyulunk a dolgokhoz. Az eltérések nem nagyok, hiszen senki sem tud kibújni a bőréből, de eltérések vannak. Ebben az időszakban a legfontosabb a kényelem és a biztonságérzet, de sokak számára a kismama divat követése is fontos.

Szerencsére manapság már vannak speciálisan a várondósok számára készített ruhadarabok. Ezek lehetnek akár szoknyák, akár nadrágok, amelyek vastag, laza, de rugalmas felső résszel ellátottak. Így nem szorítanak, de nem is csúsznak le, kényelmes viseletet biztosítva. A kismama divat mellett fontos szempont, hogy a baba és az anyuka is kényelmes ruhában legyenek. A fejlődő magzat sok mindent érzékel a külvilágból. Ha az onnan jövő ingerek nyugodtak, akkor idegrendszere biztonságban érzi magát, de ha az anyuka ruhája szorít, esetleg bevág egy gumi, az nem túl biztató a picinyek számára.

Régen a kismamák elsősorban ruhákban jártak, de ma már nagyon sok fajta ruha készül számukra a ruhákon felül. Az is fontos, hogy a jövendőbeli anyuka biztonságban érezze magát és ennek a kismama divat egyik fontos eleme lehet. Ugyanis a komoly testi változások lelki változásokkal is járnak, gyakran hangulatingadozással is, ami kapcsolatban van a baba fejlődését kísérő hormonális változásokkal. Akinek fontos a külső kinézete, annak igenis figyelmet kell fordítani a kismama divat épp aktuális trendjeire, hiszen ez is hozzájárul ahhoz az általános közérzethez.

Nagyon sok kismama kabát pl. bababetéttel ellátott, ami annyit jelent, hogy a baba születés után a kabáton belül is elfér, köszönhetően a belső betétnek. Így folyamatosan az anyukához simulva járhat-kelhet a világban. A téli időszakban ez nagyon hasznos ruhadarab, hiszen ketten együtt jobban melegszenek és egymás testközelében vannak. Vannak picik, akik jól elvannak a babakocsiban, de ez nem mindenkinél van így.

Aki nyugtalanabb illetve, aki igényli a szó szerinti szorosabb testkontaktust azok számára ez ideális megoldás. A mai kismama divat másik jellemző kelléke a tunika. Ez a ruhadarab letakarja a hasat és a derekat, de a popsit is. Arról nem is beszélve, hogy melegen is tartja. Egy kicsit bővebb tunika több hónapon át, sőt akár egész végig, a szülésig is hordható. Jól kombinálható különféle nadrágokkal, felül pulóverrel, vagy zakóval, esetleg kabáttal is.