Az elegáns alkalmi ruhák két fő típusa

elegáns alkalmi ruhák

Ahogyan azt a divatvilágban már megszokhattuk, az, hogy mi számít trendinek, évről-évre változik. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy vannak olyan visszatérő stílusos, klasszikus darabok, amelyek örök eleganciájukkal az idő megpróbáltatásainak ellenállva változatlanul megállják a helyüket a trendek folyton hömpölygő áradatában. Tökéletes példa erre az elegáns alkalmi ruhák felhozatala.

Bár a szóban forgó elemek a formatervezésükben itt-ott mutatnak új jegyeket is, a klasszikus alkalmi ruha lényege azonban már több évtizede érintetlenül ugyanaz. Az elegáns alkalmi ruhák egyik legnépszerűbb darabja a klasszikus báli ruha. Milyen pontosan az említett ruha-típus? Nos, közeli képet nyerhetünk arról, ha a szemünket becsukva vizualizáljuk magunk elé a meséből ismert Hamupipőkét, teljes díszben és pompában. A báli ruhák a legtöbb esetben gazdagon vannak díszítve tüllel, csipkével és/vagy selyemmel.

A klasszikus báli ruha földig ér, vállnélküli, mély dekoltázsú, de persze a széles spektrumú kínálatban megtalálhatunk ettől eltérő darabokat is. A ruha szoknya része általában több krinolinrétegből tevődik össze, amelynek a felső rétege minden esetben könnyed és légies, ezáltal is hangsúlyozva viselője nőies báját. Az elegáns alkalmi ruhák e szóban forgó típusát kifejezetten nagy fogadásokon lehet viselni, ahol egyébként is szigorú dress-code köti a megjelent személyeket a viseletük egyes elemeinek a kiválasztásához (például az esküvő).

Az elegáns alkalmi ruhák másik típusa az úgynevezett „empire dress”, aminek fő jellemzője a magas derék és a hosszú, minden esetben földig érő szoknya. A ruha derék-része kesztyűként simul a viselője testéhez, így a szóban forgó elem igazából azoknak áll jól, akiknek nincs mit takargatniuk – és az alacsony hölgyeknek, hiszen a magas deréknak köszönhetően optikailag nyúlik az alak is.

Az anyaghasználatot tekintve az elegáns alkalmi ruhák e verziója leginkább a selymet preferálja. A modern darabok némelyik a boka fölötti részig ér, ám a klasszikus egységek a földig érnek, és még ülve sem engedik láttatni a viselőjük cipőjének az orrát. Az elegáns alkalmi ruhák tárháza kifogyhatatlan, hiszen, még a képzelet sem szabhat gátat a kínálatnak- ezáltal mindenki kiválaszthatja a számára ideális és kényelmes darabot.