Divatos női ruhák, szigorúan bakimentesen

divatos női ruhák

A hölgyek szeme előtt általában két cél lebeg, már ami a saját megjelenésüket illeti: egyrészt szeretnének az éppen aktuális divatirányzatoknak tökéletesen megfelelni, másrészt pedig szeretnének fiatalosnak tűnni, akár közel a hatvanhoz is. A divatos női ruhák segítenek ebben – viszont, ha azokat nem a megfelelő körültekintéssel válogatjuk össze, az ellenkező hatást érjük el, mint amit szeretnénk.

Mire figyeljünk a divaos női ruhák kiválasztásánál?

divatos női ruhák

Jelen cikkünkben bemutatunk néhány komoly stílusbakit, amelyeket sajnos a legtöbben hajlamosak vagyunk elkövetni, nem is tudván, hogy ártunk ezzel a kisugárzásunknak. Nos, a 80’-as évek nagy kedvence, a hatalmas, vaskos kiegészítő nem arról híres, hogy üdévé varázsolná a megjelenésünket, sőt.

Persze a nagyköves gyűrűk, robosztus medálok és karórák trendinek számítanak, a vastagabb nyakláncok, karkötők és fülbevalók súlya alatt jóval idősebbnek fogunk tűnni a valódi korunknál. A divatos női ruhák között a fekete szettek elegáns helyet foglalnak el, természetesen nem véletlenül. A fekete szín sokak kedvence, hiszen kellő komolyságot kölcsönöz az embernek, emellett pedig optikailag is karcsúsít.

Igen, ám minden nap fekete szettben megjelenni nem éppen a legokosabb döntés, hiszen a szín magában öregít. Ha mégis ragaszkodunk e szokásunkhoz, igyekezzünk feldobni az összeállításunkat egy-egy színesebb kiegészítővel, így elkerülhetjük azt is, hogy unalmassá váljunk.

Fontos az anyagösszetétel

divatos női ruhák

A divatos női ruhák anyaguk tekintetében ma a pamut jersey típust preferálják, ám ez az anyaggal nagyon óvatosan kell bánni, főleg, ha van egy s más „takargatnivaló” az alakunkon. Nyilván minden hölgynek akad itt-ott némi nemkívánatos zsírpárnácska, amit a pamut jersey-ből készített holmik felnagyítanak optikailag, így a szóban forgó ruhaneműnek valóban csak azok a személyek szavazzanak bizalmat, akiknek hibátlan az alakjuk – vagy akiket nem érdekel mások véleménye.

A divatos női ruhák, ha kötött szövetből vannak, bár jobb tartással rendelkeznek, és az „ápol és eltakar” elvét a gyakorlatban is hűen tartják. Végül, de nem utolsó sorában álljon itt egy kissé ellentmondásosnak tűnő jó tanács: ha fiatalabbnak akarunk látszani, ne kövessük feltétlenül mindenben az aktuális trendeket.

Célunk a fiatalos megjelenés és divatos női ruhák

divatos női ruhák

Mielőtt még háborogva félbehagyná a divatos női ruhák tematikája köré épült cikkünket, engedje meg, hogy megmagyarázzuk e kétesnek tűnő javaslatot. Nos, bár érdemes lépést tartani a divattal, elképzelhetetlen, hogy minden egyes irányzat minden egyes modellje/fazonja/színösszeállítása elnyerje a tetszésünket.

Ha csak azért erőltetjük bele magunkat ebbe vagy abba a trendi szettbe vagy cipőbe, mert az épp menő, viszont köszönőviszonyba sincs a személyiségünkkel, hiteltelennek fogunk kinézni saját magunkkal szemben. Ehelyett inkább töltsük fel a gardróbunkat az örök elegancia égisze alatt született divatos női ruhákkal! A fiatalság és a divatos, igényes megjelenés nagymértékeben a kisugárzás függvénye, ezért nem féljünk nemet a mondani például a most hódító leopárd-mintáknak vagy nagy fodroknak, ha azoktól egyébként ódzkodunk.