Elegáns ruhák, amelyek esküvőre is tökéletesek

elegáns ruhák

Az esküvői meghívó átvétele után felmerülő első gondolat mindig pusztán egy gyakorlati kérdés: hol vannak olyan alkalmi elegáns ruhák esküvőre, amelyek teljes mértékben megfelel a pillanat ünnepélyes mivoltának, de nem lesznek unalmasak és nem fognak elveszni a többi megjelenés között?

Szolid, mégis figyelemfelkeltő

Az esküvői ceremónia fényes és boldog ünnepség, ahol a vendégek egy új családi kötelék megszületésének örülnek. Amikor esküvőre hívnak, az ajándék mellett olyan szett is szükséges, amiben nemcsak lenyűgözően, de kényelmesen is érzed magad. Az elegáns ruhák alkalmiak és kifinomultak, illeszkedve az ünnepség stílusához, de nem szabad elvonniuk a figyelmet a menyasszony szépségéről. A legsikeresebb lehetőség egy koktél- vagy nagyestélyi ruha.

elegáns ruhák

Stílus mindenekfelett!

Az elmúlt években divatba jött egy olyan európai trend, amikor a menyasszony és a vőlegény meghatározza az esküvő stílusát, ami teljes mértékben érvényes a meghívott vendégek ruházatára is. Ha meghívást kaptál egy olyan eseményre, amelyiknek a stílusa provence, barokk vagy bármilyen más irányzat, ne hagyd figyelmen kívül az ifjú házasok kívánságait! A dress code, amit a vendégeknek követniük kell, gyakran magában az esküvői meghívóban szerepel. Számos öltözködési szabályra vonatkozó kifejezés van és ezekkel nem árt tisztában lenned. Ismerkedj meg ezekkel részletesebben!

A White Tie egy ritka és nagyon hivatalos öltözködési szabály. A hölgyeknek földig érő estélyi ruhában kell lenniük, hosszú kesztyűvel takarva a kezüket és kiegészíthetik a képet egy prémes köpennyel, clutch-al, magassarkú cipővel, értékes ékszerekkel. A kifinomult frizura és az alkalmi smink szintén szükséges tényező. A férfiak fekete frakkot, fehér inget és fehér, 3 gombos mellényt viselnek az ilyen eseményeken. A megjelenésüket a lakkcipők és a fehér csokornyakkendő kíséri.

A Black Tie már kevésbé formális kód, gyakran alkalmazzák a klasszikus esküvőkre. A férfiak szmokingot és hivatalos nadrágot, csokornyakkendőt, klasszikus, de nem lakkozott cipőt viselnek. A hölgyek a térdüket eltakaró alkalmi ruhába és magas sarkú cipőbe öltöznek ilyenkor. Az ékszerek, a frizura és a smink a vendég saját belátása szerint megengedett.

A Cocktail, mint dress code, az egyik leggyakoribb lehetőség. A férfiak elegáns öltönyt vesznek fel, a csokornyakkendőt pedig divatos nyakkendőre cserélik. A nők koktélruhákba öltöznek. A megjelenés szép sminkkel és frizurával, illetve kecses kellékekkel egészül ki.

A Smart Casual a leglojálisabb öltözködési szabály. A nők tetszőleges elegáns ruhák közül választhatnak, ahol a nadrág és szoknya-blúz kombináció is megengedett. A Smart Casual alkalmi ruha esküvőre nem szabad, hogy túlságosan leleplező vagy kihívó legyen, a kiegészítőkben pedig a mértékletesség elvére van szükség. A férfiaknak javasolt a lágy szabásvonalakkal ellátott öltöny, stílusos nyakkendővel vagy garbóval kiegészítve. A nadrágot személyre szabott farmerekkel, a kabátot pedig elegáns kardigánnal lehet helyettesíteni. 

Hódítanak a tematikus esküvők

Amikor az ifjú házasok egy bizonyos stílusban szervezik meg az esküvői ünnepséget, azt tematikusnak nevezik. Manapság igencsak gyakori a Great Gatsby, a hipszter vagy az Alíz Csodaországban téma. Ebben az esetben a meghívó jelzi, hogy milyen stílusú megjelenés preferált. Ha a nagy nap témája egy adott szín, akkor a meghívó feltünteti a színpalettát, amit követni kell az elegáns ruhák kiválasztásakor.

Néha a menyasszonyok felajánlják azt is, hogy a koszorúslányokat azonos stílusú, de eltérő színű báli ruhákba öltöztetik. Ilyenek egyénileg is megvarrhatóak, de megtalálhatóak a designer kollekciókban. Ezen kívül, az alkalmi ruha esküvőre ugyanabban a színben is készülhet, de különbözhet a szabás részleteiben, a hosszúságban, a dekoltázs kialakításában, az ujjakban és egyéb részletekben.

Szerencsére a dress code a leggyakrabban csak az elegáns ruhák színárnyalatára vonatkozik.

Szín tekintetében a ruha esküvőre a menyasszony és a vőlegény külsejének részleteiben érvényesül. Ha nincsenek ilyen korlátozások, akkor az alkalmi ruha esküvőre való kiválasztása kizárólag a Te kiváltságod. 

Nem elhanyagolandó tényező a színválasztás

A fehér a menyasszony színe, ezért az elegáns ruháknak különbözniük kell az ara öltözetétől. Jobb, ha a világos színű báli ruhák közül választasz. A borvörös, a sötétlila és a bordó az általános háttérben túl érzéki, a fekete pedig nem odaillő. A női alkalmi ruha színének kiválasztásakor ajánlott elhagyni a szürke és a bézs minden kifejezéstelen árnyalatát. Egy ilyen színű viselet egy hófehér menyasszonyi ruha mellett elavultnak tűnik, különösen a fényképeken és a videókon. Kísérletezz bátran a kékkel, a levendulával és a mentával, az ifjúság és az energia színeivel!

Alakhoz illő nagyestélyik

Az elegáns ruhák vonalának kérdésben teljes cselekvési szabadság van érvényben, de bizonyos fenntartásokkal. Az alkalmi ruha esküvőre nem lehet túl rövid, különben minden esély megvan arra, hogy a viselője kihívónak tűnjön. Ha mégis inkább a minit választod, szavazz a zárt tetejű modellekre. A midi és hosszú A-sziluettű öltözetek ízlésesnek és gyönyörűnek tűnnek az ünnepségeken. Ezekben a fiatal lányok képesek lesznek ragyogni, ugyanakkor nem árnyékolják be a menyasszony szépségét.

A teljes szett létrehozása alapos tervezést igényel

Mielőtt ellátogatnál a divatboltokba vagy elkezdenéd lapozgatni az online áruházak katalógusait, ajánlatos átgondolod az egész szettet. A nyári elegáns ruhák nem lehetnek tele hangsúlyos kiegészítőkkel. A modell könnyedségét és légiességét a legjobban a megfelelő ékszerekkel egészítheted ki. Ilyen egy gyönyörű fülbevaló vagy gyűrű. Meleg időben inkább mondj le a vászonból vagy pamutból készült darabok vásárlásának gondolatáról! Ezek a szövetek a hétköznapi viselethez a megfelelőbbek. Nyárra ideális választás a szatén és a tüll kombinációja. A télen vagy ősszel tervezett esküvőn a vendégek öltözete nem lehet túl feszes és zárt sem. Kiváló lehetőség egy brokátból, selyemből vagy jacquardbó készült nagyestélyi.

Mindig gondoljunk a kényelemre!

Ne feledkezz meg arról sem, hogy a szorosan illeszkedő elegáns ruhák varrásához használt anyagnak tartalék rugalmasságot kell biztosítania! Ez a tulajdonság garantálja a kényelem érzetet mozgás közben. Sok olyan online áruház van, ahol elegáns és nőies ruhát vásárolhatsz, persze házhozszállítással. Annak érdekében, hogy a gazdag választék ne okozzon még nagyobb fejtörést, a tanácsadók mindig készek válaszolni a szövet minőségével, textúrájával vagy a méretrácsokkal kapcsolatos kérdésekre.

Mire számíthatsz a 2021-es szezonban?

A tervezők az esküvők vendégeinek számos luxuslehetőséget kínálnak ebben a szezonban. Az nagyestélyik és a koktélruhák kollekciói nőies, színes, romantikus és lenyűgözően gyönyörű modellekkel vannak tele. A butikok választékában kifinomult, hosszú és kivágott, zárt és fűszeres modelleket találhatsz. Az elegáns ruhákhoz, még a legegyszerűbb vagy a legkifinomultabb modellekhez is megfelelő kiegészítőkre van szükséged. A cipő kiválasztásakor ügyelj a sarok magasságára, aminek kényelmesnek kell lennie, mivel sok időt töltesz majd lábon a fotózás és a tánc során.

Ami a legfontosabb, az ünnepségre indulva ne felejtsd el magaddal vinni a jó hangulatot, mert még a legfényűzőbb báli ruhák sem tudják eltakarni, ha elégedetlen vagy szomorú arcot vágsz.