Francia divat – lelebbentjük a fátylát a mindenkit érdeklő titokról

francia divat

Nem túlzunk, ha kijelentjük, hogy a divatvilág berkein belül az olasz hölgyek mellett a francia nőket irigyelik a legtöbben világszerte. Pikáns báj, könnyed nőiesség, elegáns bujaság jellemzi a szebbik nem francia képviselőit – a kérdés már csak az, mi lehet a titkuk?

Izgalmas téma a francia divat

Mi utánajártunk ennek az izgalmas témának, és több olyan kérdésre is választ találtunk, ami a francia divat nagy rejtélyeiről lebbenti le a fátylat. Először is, szögezzük le a tényt: Franciaország asszonyai velük született stílusérzékkel rendelkeznek, ami hamisítatlan bájjal ruházza fel őket, mindazonáltal ellenállhatatlan végezt asszonyává is avanzsálja az érintetteket.

francia divat

De melyek azok a stílusbakik, amelyeket el kell kerülnünk ahhoz, hogy mi is oly csodásak legyünk, mint a francia asszonyok? Nos a francia divatra hajazva igyekezzünk elkerülni a túl méretes sarokkal rendelkező cipőket a hétköznapokban. Ezek a modellek nemcsak kényelmetlenek, de akadályoznak is minket a teendőink elvégzésében, sőt, enyhén szólva is divat-túlkapásnak számítanak.

lábbeliválasztás a francia divat berkein belül

A francia divat keretén belül inkább szavazzunk bizalmat a teli talpú szandáloknak vagy a kisebb, úgynevezett cicasarokkal operáló cipőknek– ezek nemcsak nőiesek, de komfortos viseletet is nyújtanak –sőt, akár a busz után is szaladhatunk azokban. Apropó, túlkapás! Franciaország leányai kínosan ügyelnek arra, hogy ne essenek át a ló túlsó oldalára: ne legyen rajtuk túl sok kiegészítő, a szettjükben megjelenő színek ne térjenek el egymástól.

Okosan a választással

francia divat

A francia divat keretén belül jobb, ha elfelejtjük a nagyobb feliratokkal ellátott, illetve márkanévvel fémjelzett ruhaneműket. A francia nők ugyanis úgy tartják, ezek a feltűnő egységek csak rombolják a megjelenésüket, és elveszik tőlük az egyediség lehetőségét- ők sokkal inkább a színek drámai kombinálásával, és az egymáshoz tökéletesen passzoló fazonok összeválogatásával kívánnak divatosak lenni – és nem a feltűnő márkajelzéssel vagy egyéb felirattal.

A szóban forgó nemzet honleányai nem állnak be sorba, azaz nem követik makacsul az éppen aktuális divatirányzatokat. Sőt, ha valami divatosnak számít, és tucattá válik, a franciák homlokegyeneset ellentétesen reagálnak az adott jelenségre. A minőséget viszont mindenek fölötti örök értéknek tartják, és csakis magas színvonalú klasszikus ruhadarabokkal gazdagítják a ruhatárukat.

A francia divat a színek bűvölezében

francia divat
Egyedi

A francia divat szerelmesei tudják jól, az élénk színek, bár szükségesek, semmi esetre sem dominálhatnak, ha épp az aznapi szettünk összeállításán fáradozunk. Bézs, pasztell és fehér –ezek jellemzik a szóban forgó irányzatot. Az öltözködésnek van még egy nagyon fontos szabálya – csak azt viseljük, amiben jól is érezzük magunkat! Bár a kiegészítők és a minőségi ruházat valóban fokozza az összhatást, a kisugárzás, amely megkoronázza a hölgyeket, belülről fakad.

Úgy pedig ne is várjunk csodát, ha kényelmetlenül feszengünk a divatos, de korántsem komfortos ruhánkban. Ha a smink feltűnő, a szettünk mindenképpen legyen visszafogott – és fordítva. A francia nők még akkor is adnak az eleganciára, ha épp a hétvégi bevásárlást intézik. A számukra teljességgel megbocsáthatatlan, ha valaki sportnadrágban és pólóban lép utcára – ezek a darabok szigorúan a futáshoz és az otthoni, négy fal közötti lustálkodáshoz alkalmasak.

A francia divat keretén belül ne a mennyiségre, hanem a már említett minőségre menjünk. A drágább ruhák vásárlásával, ha belegondolunk, tulajdonképpen pénzt takarítunk meg, ugyanis, míg az olcsóbb holmik hamar elhasználódnak, addig a drágább modellek még hosszú évek távlatában sem hagynak bennünket cserben.