Ideális színválasztású alkalmi felsők

Ideális színválasztású alkalmi felsők

Aki igazán jól akarja magát érezni a bőrében, nem kerülheti el az öltözködést sem. Nem kell semmi extrára gondolni, de amikor az emberfia-lánya reggel valamilyen ruhába bújik, az egy érzéssel támasztja alá a pillanatnyi állapotát. Kevesen vannak, hogy csak találomra kihúznak valamit a szekrényből és az azonnal jól áll és megfelel a jelenlegi testi-lelki helyzetüknek.  Még a hétköznapi öltözködés során, az alkalmiról nem is beszélve, figyelünk a színekre és az anyagokra is.

Hát igen, a színek. Gyakran látunk embereket, akik vagy a saját színtípusuknak megfelelően öltözködnek, de olyanokat is akik nagyon nem. Mert, hogy létezik színtípus. Ennek megállapítására egy hosszú kérdéssort készítettek ügyes stílus szakemberek, de a gyakorlott szemeik nagyon gyakran azonnal látják is, hogy ki melyikbe tartozik. Hogy ne tűnjön légből kapottnak, egy tanácsadás elején végigkérdezgetik az embert, hogy elmondhassák azt, amit azonnal látnak. Az embereket az évszakokra jellemző színek alapján osztják négy csoportba, majd ezután csoporton belül még háromba. A színeken belül nem mindegy, hogy az archoz közel kerül egy szín, vagy deréktól lefelé.

Ez a szempont, az alkalmi felsők kiválasztása során is fontos. Ugyanis egy megfelelő színű felső kiemeli az arcot, eltünteti az esetleges bőrhibákat és ráncokat, míg egy nem megfelelő szín épp az emeli ki, amit nem szeretnénk. Az alkalmi ruhák esetében azért kiemeltebben fontos a megfelelő színek kiválasztása, hiszen az alkalmi felsők magunkra öltésével szeretnénk csinosak lenni. Az első szempont, hogy milyen színtípusba tartozunk. Ehhez a legjobb szakemberhez fordulni, de ennek hiányában, néhány figyelmes óra ráfordítással mi is meghatározhatjuk ezt. A fontos szempont, hogy nem az a kiindulópont, hogy milyen színeket kedvelünk. Épp itt lehet igazán mellélőni. Nagyon gyakran tetszik más emberek hajszíne vagy frizurája, vagy egy egy ruhadarab. Erről gondoskodik a ruhaipar és a számtalan papíralapú és internetes divatoldal.

A csalódás akkor következik, amikor akár az alkalmi felsők közül, vagy más ruhák tekintetében felpróbáljuk az adott darabot és konstatáljuk, hogy ez a legjobb akaratunk ellenére sem a miénk. A rosszabbik változat az, ha annyira elvakítjuk magunkat, hogy meg is vesszük az adott ruhát és nem értjük, hogy miért nem szeretjük később. Ott fog állni a szekrényben és valahogy mindig elkerüljük majd.

 Erre semmi szükség. Még ha az alkalmi felsők is kerülnek szóba, amelyeket nem napi szinten öltünk magunkra, nagyon fontos, hogy a ruhadarabjaink színe és anyaga, de természetesen a szabása is egyéniségünket tükrözze. Hiszen a ruha a védelmi funkción felül, esztétikai feladattal is bír. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha egyéniségünket tükrözi. Így lesznek a vásárolt alkalmi felsők a kedvelt darabjaink, amikben nem csak, hogy jól érezzük magunkat, de mások számára is élvezetes látványt nyújtunk.