Ízléses színösszeállítású ruházat

Ízléses színösszeállítású ruházat

Az öltözködésben, négy színtípus ismert, ami az évszakok jellemző színei alapján határozza meg, az embert. Hogy kinek mi áll jól, az ettől függ. A tavasz, nyár, ősz és tél típusok nagy csoportján belül, még három-három alcsoport van. Ha jobban megnézzük, az embereket, láthatjuk, hogy nem csak négy típus van belőlük, hanem jóval több. 

A tavasz csoportban megtalálhatóak a világos, a meleg és az élénk tavasz csoportok. A nyár színcsoporton belül a világos, a lágy és a hideg, az ősz csoportjai a meleg, a lágy és a sötét, a tél pedig hideg, sötét és élénk. Ennek függvénye a ruházat, a hajszín és a smink is. Természetesen lehet erre fittyet hányni, de az biztos, hogy akkor nem lesz teljes a külső kép. Márpedig, ha már az ember ruhát ölt magára, időt és pénzt költ arra, hogy a külső szemlélők számára is magát adja, akkor érdemes volna erre odafigyelni.

A különféle típusok meghatározása egy kérdőív segítségével történik, ami tartogathat meglepetéseket. A szem és haj színe, a születési idő, a kedvelt stílusok és még jó néhány adat lesz a meghatározó. Ami nem számít, hogy kinek melyik szín kedves. Ugyanis ezzel igencsak mellé lehet lőni. Végül is egy szín több típusnak is megfelel, de nem mindegy, hogy milyen árnyalatban. És itt kezdődik a művészet. Azok számára, akik átlátják a rendszert már egyáltalán nem bonyolult. A legfontosabb az alaptípus meghatározása. Utána tetszőlegesen kombinálható a ruházat.

Legyen az hétköznapi, vagy alkalmi, ha a nekünk való színekben vagyunk, egészen biztos, hogy harmóniát sugárzunk.  A legjobb, ha nem egyedül kísérletezünk a színek összeállításával, mivel gyakran nem a megfelelő összeállítást választjuk. Kidobott pénz az olyan ruházat beszerzése, ami nem a mi színeinkből áll. Mindig úgy érezzük majd magunkat, mintha egy másik személy ruháiba bújtunk volna. Mintha nem ránk szabták volna. Kevés olyan ember van, aki ideális alakkal bír egész élete során.

Ha még fiatalabb korban nincs is gond, ahogy múlnak az évek, nagyon oda kell figyelni, hogy a viselt ruházat mindig előnyünkre váljék. Ha nem a megfelelő színeket öltjük magunkra, erre nincs lehetőség. Egészen biztos, hogy nem a kívánt hatást érjük el. Márpedig a hatás mindig fontos. Nem szükséges, hogy mindenki ránk nézzen, ahol megjelenünk, de nemtől függetlenül, mindenkinek jólesik, ha elismerő pillantásokat gyűjt be ismeretlenektől is. Ezt nem lehet elhazudni, hiszen csak egy pillanat műve. Ha már gondot fordítunk ruházatunkra, márpedig mindenki valamilyen szinten figyel erre, akkor érdemes az alapoknál kezdeni.