Koszorúslány alkalmi ruhák nagy színkalauza

ruhák

Korábban írtunk már arról, honnan ered a koszorúslány ruhák egyformaságának a hagyománya. A középkori babonás emberek így kívánták összezavarni az arára leselkedő ártó szellemeket, és megóvni a menyasszony ártatlanságát. A régi szokást ma is megtartjuk, persze manapság már nem a démonok elleni félelmükben, sokkal inkább a menyegző fenségének az emelése érdekében lépnek porondra azok a bizonyos nyoszolyólányok.

Azt, hogy milyen legyen a nyoszolyólányok ruhája, sok esetben a menyasszony dönti el, szigorúan meghatározva az egyes darabok fazonját és színét. Mégis van példa arra is, hogy a koszorúslányok szabadkezet kapnak a ruhaválasztásban, és maguk dönthetik el, milyen öltözékben jelennek meg a nagy napon. Adunk néhány tippet, mi lehet az igazán tuti befutó!

Klasszikus ruhatípusokruhák

Nos, ha valóban a menyasszony kedvében szeretnénk járni, legyen a választásunk tárgya ruha-ügyileg a klasszikus rózsaszín. A szóban forgó szín ugyanis amellett, hogy remekül emeli az ara fehér ruhájának a szépségét, kellőképpen bájos és nőies is, így remekül mutat majd a fényképeken. Amennyiben szívesen szavazunk bizalmat a pinknek, keresgéljünk a bájosan aranyos tüllös szoknyák, vagy a csipkés megoldású, testhezálló fazonok között. A kiegészítők tekintetében dominálhat az ezüst vagy tört fehér is.

Ha azonban nem a klasszikus stílus az, ami megdobogtatja a szívünket, a zöld is remek választás. A bohém, vidám árnyalat karakteresen hangsúlyos kisugárzással rendelkezik, így garantáltan vonzza a tekinteteket. Mivel a zöld a természet színe, ha ezt az árnyalatot választjuk, a hajunkba érdemes néhány virágot, esetleg koszorút tenni. Saruval vagy szandállal, a könnyed lejtésű ruhák beváltják a hozzájuk fűzött reményt.

Szezonális színválasztásruhák

Nyárvégi, őszelejei esküvőkre a mustárszín a tökéletes választás, akár hosszabb, akár rövidebb ruhát választunk. A mustár remekül mutat csipkés kivitelezésben, de a selyem megvalósításban sem vallunk vele szégyent. Óvatosan azonban a kiegészítőkkel! A mustár kevés színt tűr meg maga mellett, így, ha a kiegészítők megvásárolására kerül a sor, a fekete az egyetlen opció, amivel nem lövünk bakot. Beszéltünk már arról, hogy a klasszikus hatást leginkább a rózsaszín ruhákkal érhetjük el, ám az igazság az, hogy a szóban forgó árnyalatot nem mindenki szereti.

Abban az esetben, ha az elegáns, letisztult, ám mégis nőies megoldásokat preferáljuk, válasszuk a ruhánk színéül a világoskéket. A lila színű ruhák szintén trendinek számítanak a koszorús lányok körében. Persze a lilát tudni kell viselni, ahhoz, hogy valódi királynővé avanzsáljunk, mégse lopjuk el a show-t a menyasszonytól. Egyébként a tökéletes viselet kiválasztásának kulcsa az imént említett mondatban keresendő: bármire is essen a választásunk, ne akarjuk túlszárnyalni az arát a szépség tekintetében, sokkal inkább próbáljunk meg az ő megjelenését kiegészítve tündökölni.