Melyek az alapdarabok egy molett nő gardróbjában?

molett divat

Modern korunkban egyre több márka portfóliójába került bele a molett divat, mint keresett irányzat és rengeteg cég gyárt plus size ruhákat.

Ez egy népszerű szegmens a piacon, aminek megvannak a maga sajátosságai. A plus size méretű ruhadarabok a telt idomokkal megáldott hölgyeknek alkalmasak, akik stílusosan és modernül szeretnének kinézni. Bizonyára Te is tapasztaltad, hogy nem minden városban vannak olyan ruhaboltok, amelyek a nagyméretű ruhák értékesítésére szakosodtak, de szerencsére manapság ez már nem jelent problémát. Számos online áruház kínálja a világ legjobb márkáinak széles választékát.

Melyek a legnépszerűbb extra méretű ruházati márkák?

Az ebbe a kategóriába tartozó termékek minden gyártójának megvan a saját hivatalos weboldala, ahol a világ bármelyik részén élve leadhatod a rendelésedet.

molett ruha

A molett ruházat legjobb márkái, mint például a Marks&Spencer a teltebb hölgyeknek ideális stílusú termékekre specializálódott.

A kollekciókat elismert divattervezők készítik és otthoni, sportos, irodai viseleteket tartalmaznak.

A cég a molett divat kidolgozásánál olyan ruhák varrására fókuszál, amelyek bármilyen alakon remekül mutatnak, képesek elrejteni a hibákat és hangsúlyozni az előnyöket.

A Marks&Spencer-nél a molett divat fiataloknak fontos helyet foglal el az értékesítésben. Náluk a hangsúly a stíluson és a minőségen van. A márka hivatalos online áruháza gyakran kínál kedvező akciókat és kedvezményeket is. Itt tehát mindig rátalálhatsz valami igazán különlegesre.

Hogyan állítsd össze az alapdarabokat tartalmazó gardróbszekrényt?

Valószínűleg Te sem vagy kivétel a hölgyek azon csoportjából, akik nap mint nap azon gondolkodnak, hogy mit vegyenek fel és szeretnéd, ha a ruháid nemcsak szépek, divatosak, hanem praktikusak is lennének.

A boltokban nagy a választék, de ha a 48-as méretnél nagyobbat hordasz, Neked is adódhatnak problémáid a megfelelő ruhák megtalálásával.

Ezért a stylistok a hozzád hasonló lányoknak azt tanácsolják, hogy szerezzék be a molett ruházat alapvető darabjait, mert ezek segítségével sokféle szettet állíthatsz össze 2-3 darabból.

A duci divat gyártói olyan modelleket hoznak létre, amelyek egymással kombinálhatóak.

molett divat

A kollekciók között sok plusz méretű ruha kap helyet a mindennapi viselethez és különös figyelmet fordítanak a termékek szabására. Így az alapdarabok tartalmazhatnak egy klasszikus szabású kosztümöt, dzsekit vagy kardigánt, több blúzt vagy inget, alkalmi ruhát és néhány farmert. Ha ezeket a dolgokat beszerzed, máris lesz egy olyan ruhatárad, amire mindig támaszkodhatsz!

Ezek a ruhák segítenek elfedni az alkat hibáit

A molett divat iránt érdeklődő nőknek gyakran vannak kérdéseik arról, hogyan lehet a hiányosságokat egyes ruhák segítségével leplezni, vagy éppen ellenkezőleg, mivel hangsúlyozhatják az előnyeiket. Találjuk ki együtt!

A legfontosabb tévhit, hogy a maxi ruha moletteknek nem szabad szorosan illeszkedjen, hanem pont fordítva.

A terjedelmes ruházat viszont szintén vizuálisan növeli az alkatot. Ezért nem árt óvatosnak lenned az ilyen dolgokkal. A szorosan illeszkedő ruhák helyett, válaszd inkább az enyhén laza modelleket. Célszerű az ilyen molett ruházat alatt korrekciós fehérneműt viselned. Ez nemcsak vizuálisan teszi fittebbé a tested, hanem gondoskodik arról is, hogy egy nem kívánt hajtás ne rontsa el a megjelenésedet.

molett divat

A ruha kiválasztásakor a minta is sokat nyom a latba. Egy nem megfelelő textúra csak növeli a testalkatot. Így van ez a rétegzett ruhák esetében is.

Az apróságokat sem szabad figyelmen kívül hagyni

A helyesen megválasztott ujjszabás és a vállpárnák hiánya segít a duci karok leplezésében. A hímzés, az érdekes kivágások és a dekoltázs is eltereli a figyelmet erről a területről.

A molett ruhák fiataloknak, ha megfelelő színkombinációkat tartalmaznak, hozzájárulnak a csípő vizuális vékonyításához.

A sötét alsó és a világos felső párosítása remek módszer erre. A függőleges csíkok megnyújtják az egész alakot, de a derék vagy a csípő részen nincs szükség további hangsúlyra. Ezért ne használj széles öveket, dekoratív megkötőket és méretes zsebeket!

A molett divatban a nagy mellek is megvédhetőek a kíváncsi tekintetektől a megfelelő ruhák megválasztásával.

A merész színek, a mély nyakkivágások, a fodrok, a feszes pulóverek és a garbók csak hangsúlyozni fogják ezt a testrészt, ezért ezeket a legjobb elkerülni. De a sötét színek éppen ellenkező hatást váltanak ki, akárcsak a nem túl mély háromszög vagy ovális dekoltázsok.

Ruhát választani és nem tévedni!

Ki ne vágyna erre?

A molett divat ismerői felhívják a figyelmet arra is, hogy az öltözetek kiválasztásakor a duci nőknek figyelembe kell venniük az alkatuk típusát, a szövet mintázatát és színét, az anyagot, amiből a ruhát varrják és a hosszt.

A helytelenül kiválasztott öltözék nemcsak az külső megjelenést teheti tönkre, hanem megerősítheti azt a véleményt is, hogy az adott ruha nem illik egy teltebb nőnek. Bár ez lehet, hogy egyáltalán nem igaz!

Mutasd az alakod, megmondom, mire van szükséged!

Bármelyik fiatal lánynak vagy érett nőnek vannak problémás területei, amelyeket el kell rejteni, ezért a molett ruházatnak egyfajta álruhának kell lennie. Például a csípő hiányát segít elrejteni egy rakott szoknya. Ha övvel kombinálod ellentétest hatást érhetsz el és csak jobban rávilágítasz arra, amit leplezni szeretnél. Ezen kívül egy magas derekú ruhával sikerülhet a figyelmet elvonni erről a területről. A lenge ruhák jól elrejtik a teltebb pocakot és ha még egy övet is teszel a mellkas alá, akkor a kinézeted valóban ellenállhatatlan lesz.

Színek, amelyek kedveznek az alkatodnak

A molett fashion stylistok arra figyelmeztetnek, hogy a nagyon világos árnyalatok nem alkalmasak a teltebb hölgyeknek.

Jobb telített, de nem túl élénk színeket vagy ezek kombinációit választani. Mint már fentebb említettük, nagyon kell vigyáznod a mintákkal, mert a nagy motívumok extra kilók hatását kelthetik. A függőleges vonalak vagy az elmosódott, homályos rajzok viszont éppen ellenkezőleg, slankítanak. Még egy jó tanács a színekkel kapcsolatban: került a  leopárd mintát!

Ezeket az anyagokat részesítsd előnyben!

Az olyan lenge szövetből készült ruhák, mint például a selyem, az organza, a csipke vagy a brokát a molett divatban köztudottan alkalmasak a duci lányoknak. A vastag farmerből vagy vászonból készült darabok pedig tökéletesek a mindennapi viseletre. A kötött anyagból készült ruhákat inkább hagyd meg az otthoni pihenésre vagy erdei kirándulásra.

Hosszú vagy rövid, az örök kérdés

Egy ruha meghosszabbíthatja az alakot, vagy éppen fordítva, még tömörebbé teheti azt. A molett ruházat mini darabjai nem felelnek meg a telt lányoknak. Ezért jobb, ha a midi hosszúságot választod, ami közvetlenül a térded alá ér. A vádli középig érő modellek nagyon szexin mutatnak a dundi nőkön. Egy pár extra kiló pedig nem indokolja a magassarkú kerülését sem, mert azok csak még jobban hangsúlyozzák a teltebb idomok szépségét.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a molett divat világában a megfelelő ruha kiválasztásánál a fő ajánlások az alak hibáinak elrejtésén és az előnyein való összpontosításon alapulnak. A helyes választást pedig csak úgy hozhatod meg, ha figyelembe veszed a személyes preferenciáidat és a stylistok szakmai tanácsait.

Ne feledd: a nem standard méretek nem korlátozhatnak abban, hogy jól érezd magad a bőrödben!