Minden színtípusnak jól áll a női farmer

Minden színtípusnak jól áll a női farmer

A kék szín minden színtípusban megjelenik, de nem mindegy , hogy milyen árnyalatban. Viszont a farmerkék mindenkinek jól áll. Amikor a farmer megalkotója, Levi  Strauss (eredeti nevén Löb Strauß) megalkotta ezt a ruhadarabot, valószínűleg sejtése sem volt arról, hogy mit indít el. Bajorországból vándorolt Amerikába, ahol ruházati üzletet nyitott és vitorlavászonból kezdett nadrágokat készíteni munkások számára.

Ez az anyag nagyon strapabíró volt és olcsón lehetett hozzájutni. Az indigófesték jellegzetes színt kölcsönzött ennek a ma már mindenki által kedvelt, strapabíró ruhadarabnak. Egyik üzletfele, Jacob Davis szegecsekkel látta el a nadrágokat, hogy strapabíróbbak legyenek és javasolta, hogy együtt adjanak be szabadalmat, sikert remélve a terméknek.   A férfi és női farmer manapság is egyaránt népszerű viselet. A XX. században, népszerűsége a 70-es évektől ugrott meg igazán, mintegy 60 évvel a tervező halála után.  

A hippi korszak egyszerű öltözködése lendületbe hozta ezt a sokoldalú és ugyanakkor igénytelen ruhadarabot. A mai középgenerációtól kezdve, kevés ember mondhatja el, hogy nincs a szekrényében legalább egy farmernadrágja. Visszatérve a színekre, a női farmer egy olyan alsó, amelyhez bármilyen színű felsőt húzhatunk. Leginkább a sportos öltözékhez illik, illetve a mindennapi megjelenés elengedhetetlen része. Az eredeti cél, hogy munkásruha legyen, ma nem igazán jellemző.

Az eredeti Levi Strauss női farmer túl drága ahhoz, hogy az ember bármit is dolgozzon benne és esetleg összekenje, vagy elszakítsa. Esetleg miután már sokat volt mosva és színe is fakóbb lett használják a legtöbben valamilyen munkához. Rengeteg féle, az eredeti minőségtől gyengébb női farmer is kapható a boltokban, természetesen sokkal kedvezőbb áron.  Ezek minősége gyakran elmarad az eredeti Levi’s nadrágokétól.  A kínai gyártás a női farmer esetében is komolyan keresztbe tett az amerikai és európai termelőcégeknek és igen olcsó áron, óriási mennyiségben készít nadrágokat.

Nagyon sok Levi’s kópia is létezik, a vámhatóságok folyamatos ellenőrzései ellenére. Ez komoly károkat okoz az anyacégnek, mivel ezek a kópiák soha nem hozzá azt a minőséget, amit az eredeti anyagból és varrással készült nadrágok.  A női farmer egy kedvelt ruházati cikk, annak ellenére, hogy anyaga kemény vászonból készül. Formatartó anyaga és jól átgondolt szabása miatt mégis igen sokan kedvelik.