Mit várhatunk az őszi divattól?

őszi divat

A szebbik nem képviselői, amióta világ a világ, ösztönösen vonzódnak a szép és elegáns ékszerek, ruhák és egyéb kiegészítők iránt. Bizony, a hölgyek mesterei a csábításnak, amit elsősorban a külsejük csinosításával érnek el. Ehhez persze mindig képben kell lenni az éppen aktuális divattal is.

Azok a személyek, akik egy kicsit is járatosak a divat világában, már érezhetik egy ideje, hogy az idei trendek nagymértékben visszakacsingatnak a 70’-es évek stílusirányzatára. Az anyagok, a színek, a minták és a maga a kivitelezés az őszi divat terén mind-mind a retro stílust idézi. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nos, tömérdek bársonyt, kordot, trapézos nadrágok egész hadát, hatalmas, színes gombokat, egyedi mellényeket és az elmaradhatatlan, élénk színű vastag öveket.

A mindent betöltő szabadság természetesen jelen lesz minden egyes gyártó idei őszi kollekciójában. A retro irányvonal mellett a 90’-es évekből ismert úgynevezett patchwork is elképesztően keresett kivitelezési irányzatnak fog számítani. Az angol eredetű szó a lakberendezés világából lehet ismerős sokaknak, és tulajdonképpen olyan stílust jelent, ami előszeretettel kombinálja az egymástól látszólag eltérő mintákat, színeket és anyagokat. Ez a fajta szabadság a ruhák, különösen az őszi kabátok esetében lesz jelen. Az idei őszi divatban felbukkan a manapság oly népszerű téma, a gender-kérdés is.

Az unisex ruhák tehát újra hódítanak majd, így rengeteg olyan kollekció kerül ki a gyártósorokról a boltok polcaira, amelyeket egyaránt viselhetnek a férfiak és a nők is. Cipők, övek, kabátok, kiegészítők- a nemtelenség mindenütt érezteti majd a hatását. Azoknak a hölgyeknek sem kell aggódniuk, akik inkább a lágyabb, nőiesebb vonalakat és jegyeket preferálják, ugyanis az őszi divat hatalmas fodrokkal, frekventált helyen lévő masnikkal örvendezteti meg a nőiességüket kidomborítani kívánó személyeket.

A divattervezők azt állítják, idén a sálak is nagy szerepet fognak játszani a trendek terén. A műbőr ruhák, a hosszú, már-már földig érő kötött pulcsik szintén népszerűnek fognak számítani, a csizmák pedig jóval hosszabb verzióban fognak visszatérni a köztudatba. Összefoglalva tehát az őszi divat azoknak fog kedvezni, akik kedvelik a retrot, és előszeretettel kombinálják az egymásnak látszólag ellentmondó formákat és színeket.