Nagyméretű ruha – avagy hódít az oversize

ruha

A hölgyek körében manapság nagy népszerűségnek örvendenek az oversize ruha modellek – jól érthető okok miatt. Mit jelent egyébként maga a szó? Nos, az angol nyelvből származó kifejezés nagyméretűt jelent, és olyan típusú ruhákat takar, amelyeket valóban hordhat bárki kilógrammtól függetlenül.

Az oversize ruha egyik remek tulajdonsága, hogy ápolnak és eltakarnak, így, ha van némi feleslegünk, az említett modell garantáltan a kedvencünk lesz, de abban az esetben is csinosan mutat rajtunk, ha vékony a testalkatunk. Lassan befordulunk a télbe, amit tulajdonképpen az időjárás naptár nélkül is remekül éreztet velünk, így nem is csoda, ha egyik meleg pulcsit kapjuk elő a másik után a szekrényből.

Eljött hát a nagyméretű ruhák ideje is!ruha

Abban az esetben, ha szeretné megtudni, hogyan érdemes az oversize pulcsikat viselni ahhoz, hogy semmihez sem fogható eleganciát sugározzunk, tartson velünk, adunk néhány hasznos tippet a témában. A szóban forgó ruha elemeket leginkább a kényelmes viselet miatt szeretjük, de nem feledkezhetünk el a nőies megjelenésről sem. A divatszakértők egyetértenek abban, hogy az oversize pulcsik akkor váltják be igazán a hozzájuk fűzött reményt, ha feszes, a testünkre simuló nadrággal vesszük fel azt.

Ehhez a viselethez jól mennek a sportosabb, vagányabb cipők és a szintén nagyméretű sálak. Az sem gond, ha nem a sportos ruha stílus az, ami a leginkább megdobogtatja a szívünket, hiszen ez esetben a szetthez választhatunk egy magas sarkú, esetleg telitalpú csizmát. Ha az elegánsabb vonal preferálói közé tartozunk, a nagyméretű pulcsit is e jegyek tekintetében kell kiválasztanunk: óvakodjunk a zsebektől és a kapucnitól, ne féljünk a mintáktól és a lágyabb színektől.

Elegáns ruha viseléseruha

A szabály az elegáns ruha szett esetében is adott: csakis skinny nadrágot ölthetünk magunkra, ám ez jobb, ha nem a farmerek közül kerül ki. Ha vékony derékkal áldott meg minket az ég, nyugodtan tehetünk az oversize pulcsira övet is, ezáltal is hangsúlyozva a mutatós formánkat. Az öv-választásnál egész nyugodtan a felszínre hozhatjuk a vadabb énünket is, hiszen a szóban forgó elem akkor tarol igazán, ha feltűnő és vonzza a tekinteteket.

Öreg hiba a hölgyek körében, hogy az oversize ruha felsőket félnek ékszerekkel és sálakkal feldobni. Mi ne álljunk be a sablonos megoldásokat követők sorába, és válasszuk ki azt a fülbevalót vagy nyakékeket, ami passzol a pulcsinkhoz. Ugyanígy járjunk el a sálak tekintetében is. Amint láthatjuk, télen is tudunk áldozni a divat oltárán, ehhez nem is kell más, csak némi stílusérzék, leleményesség és kreativitás.