Néhány tiltólistás alkalmi ruha esküvőre

alkalmi ruha esküvőre

Esküvő! A szó magában hordozza a fergeteges jókedvet, az izgalmat és a hajnalig tartó bulit. Persze a leginkább a fiatal pár várja szívrepesve a nagy napot, de ez nem azt jelenti, hogy a násznép –főleg hölgy tagjai- ne lennének szintén izgatottak. A kérdés már csak az, miben jelenjünk meg?

Az esküvőkön általában mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, ám vannak bizonyos ruhák, amelyeket egyszerűen tilos magunkra ölteni, ha nem akarjuk végérvényesen megsérteni az ifjú arát.

Milyen a tiltólistás alkalmi ruha esküvőre?

A piros, bár sokak kedvenc, esküvőre nem a legeszményibb választás. Miért? Nos, a piros szín, legyen szó alkalmi ruháról esküvőre, cipőről vagy bármilyen kiegészítőről, vonzza a tekintet. Azzal sem túlzunk, ha kijelentjük, a szóban forgó szín provokatív és túlfűtött. A mennyasszony garantáltan nem fog neki örülni, ha ellopjuk tőle a show-t, főleg, ha a hagyományos éjféli menyasszonyi táncot követő menyecskeruhája is ugyanolyan színű, mint a miénk.alkalmi ruha esküvőre

Apropó, haragos menyasszony. A szerelemtől piruló ara talán elnézi, ha mégis pirosban virítunk, ám ha ehelyett fehérben jelenünk meg, garantáltan nem menekülünk az egyébként jogos haragja elől. A fehér a menyasszony színe, tartja a több százéves mondás is, tartsuk tehát tiszteletben ezt a régi hagyományt. Egyébként, ha mégis fehérben jelenünk meg, joggal mondhatják ránk, hogy tapintatlanok, mi több, ízléstelenek vagyunk – ne kövessük tehát el ezt a fatális hibát.

Ha a szemünket becsukva megpróbáljuk elképzelni, milyen is a tökéletes alkalmi ruha esküvőre, garantáltan jó néhányunk képzeletében megelevenedik az úgynevezett „little black dress”, azaz a kedvenc kis feketénk. Bár sokan viselik előszeretettel az ünnepi alkalmak során, ha valóban nem akarunk bakot lőni, inkább ne ebbe bújunk bele a közelgő esküvőn.

Miért? Érdekes, hogy a válasz a babonaságban rejlik (éppen ezért nagyon sok fiatal modern gondolkodású pár már nem is igazán fordít rá figyelmet): a fekete a gyász színe, ergo így nem illik örömteli eseményen viselni.alkalmi ruha esküvőre

Próbáljuk meg kerülni a túl szexi elemeket is.

Lehetünk roppant büszkék az alakunkra, mégse tegyünk ki mindent a kirakatban, mert az különösen a díszbe öltözött sereg közepén nagyon kirívó és feltűnő lesz – negatív értelemben. Végül, de nem utolsó sorban, a flitteres szerkót is inkább hagyjuk a gardróbban, elvégre nem klub-partiba készülünk.

Mit viseljünk akkor? Mi az, amivel nem sértjük meg a szerelmeseket, nem tűnünk ki túlságosan is a násznép közül, mégis vonzóan és elegánsan hatunk majd. Igazából a klasszikus fazonú, élénkebb árnyalatú, kellemesen visszafogott ruhakölteménnyel garantáltan nem lövünk bakot.