Női alkalmi ruha nívós eseményekre

női alkalmi ruha

Még azok a hölgyek is, akik egyébként visszavonultan a háttérből figyelik az eseményeket, bizonyos időközönként szívesen avanzsálnak a figyelem és a társaság koronázatlan királynőjévé. A jól megválasztott női alkalmi ruha segít abban, hogy kitűnjünk a szürke tömeg forgatagából, és „ellopjuk” a pillanatot.

Mikor jön jól a női alkalmi ruha?női alkalmi ruha

Az évek múltával az ismeretségi körünk is egyre szélesebbé válik, így óhatatlanul megszaporodnak az esküvők is a környezetünkben. Abban az esetben, ha menyegzőre vagyunk hivatalosak, igyekezzünk a lehető legjobb formánkat hozni, ám mindezt úgy, hogy közben ne zavarjuk a menyasszony köreit. Ezen a jeles napon ugyanis a friss aráé – és persze a vőlegényé- a főszerep, így semmiképp se törjünk a hölgy babérjaira, ha a női alkalmi ruha kiválasztása kerül terítékre.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az elegancia határain belül maradva az egyéni elképzelésünk szerint hozhatjuk meg a végső döntést a ruha kapcsán, ám semmi szín alatt nem ölthetünk magunkra fehéret- ez ugyanis a piruló menyasszony privilégiuma! Nagy tapintatlanságra vall, ha e fontos szabályt figyelmen kívül hagyva a vendégek valamelyike fehérebben jelenik meg a nagy napon.női alkalmi ruha

Érdemes egyébként kinyomozni, hogy a menyasszony segédjei, a koszorúslányok milyen ruhacsodában kívánnak megjelenni – és elkerülni az aktuális árnyalatot, illetve mintát, nehogy a végén összekeverjenek minket a tüsténkedő kis segédekkel. Egyébként a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb vendég, ha a női alkalmi ruhát választja épp, a kéket preferálja színként – tehát, ha célunk a feltűnés, szemezgessünk a sárga vagy akár a bordó kollekciók háza tájáról.

A női alkalmi ruha mérettartománya

A hossz terén az alkalmi ruhánk mottója legyen az arany középút: se túl hossz, se túl rövid, azaz vádli közepéig érő.Ha nem a roppant nívós esküvőre vagyunk hivatalosak, könnyen meglehet, hogy a női alkalmi ruhát egy kisebb volumenű partira kívánjuk beszerezni – a kérdés már csak, milyen fazonút és színűt? Nos, több évtizeden keresztül tartotta magát a „little black dress” kultusz, azaz a kedvenc kis fekete ruhánk preferálása a lezsereb hangulatú események apropójából.női alkalmi ruha

Persze ez a ruha az örök elegancia jegyében született, és szinte minden alkathoz remekül passzol, az igazság mégis az, hogy nem a legjobb módja annak, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet. Óvatosnak kell lennünk a női alkalmi ruha nem annyira konvencionális típusának a kiválasztásánál, hiszen könnyen áteshetünk a ló túloldalára, főleg, ha élénk, neonos darabban tűnünk fel.

A bohém 80’-as évek irányvonalát idéző stílus e megnyilvánulását hagyjuk inkább máskorra, és essen a választásunk az eleganciájában ugyanolyan kiemelkedő szereppel bíró, ámde jóval izgalmasabb darabra- ez ezüst flitteres női alkalmi ruhára! Ebben megjelenve bizony bátran számíthatunk a királynőket megszégyenítő rivaldafényre és csillogásra- az elismerő bókok valóságos hadáról már nem is beszélve. E választott ruha, mivel az esemény nem hivatalos jellegű, akár kissé merészen skiccelt vagy egészen mini is lehet.