Nyári divat 2019 – összefoglaló elemzés

Bár már lassan vége van 2019-nek, mielőtt még kinyitnánk az újévi pezsgőt, gondolatban repüljünk kicsit vissza a nyári melegbe, és elmélkedjünk arról, milyen divatrendek is voltak megfigyelhetőek a kánikula napjaiban – hátha tudunk arra is következtetni így, mi vár ránk a következő szezonban.

Ahogy a nyár, mint évszak, az idei trendek is a vidámságról és az önfeledt szórakozásról szóltak. Az idei nyár nagy slágere volt például a nagy, élénk színű trópusi minta – szó szerint minden mennyiségben. Azt megfigyelhettük már az elmúlt évek szezonális trendjeinél, hogy az említett típusú minták itt-ott feltünedeztek, ám idén valóban hatalmas robbantak a köztudatban, könyörületet nem ismerve, letaszítván a nyári divat addigi kedvenceit a képzeletbeli dobogóról.

Egyébként az, aki a 2019-es kánikula napjain szeretett stílusos és divatos lenni, nem félt megmutatni a bájosabb, bohémebb oldalát – a ruhatárán keresztül közvetítve a belső személyiségét. Idén ez a leginkább az egyre rövidebb felsőrészek képében mutatkozott meg a leglátványosabban.

nyári divat

Múló divatok.

Sajnos az oversize felsők szerelmeseinek rossz hírünk van: már ebben az esztendőben sem tartoztak a szóban forgó elemek a legstílusosabb cuccok közé, ami szinte garantáltan előrevetíti azt, hogy jövőre teljesen eltűnnek a boltok polcairól ezek a szettek. 2019-ben senki nem nézett furán arra a hölgyre, aki tetőtől-talpig mintában jelent meg az egyes rendezvények –és itt elsősorban nem a nyaralásra vagy a fesztiválokra gondolunk – alkalmával.

Sőt, idén az sem számított cikinek, ha a kétrészes szett mindkét képviselője fullosan mintás volt, hiszen, ahogy említettük korábban, a trópusi kavalkád osztatlan sikereket ért el a szebbik nem képviselőinek körében. Idén nyáron azok a hölgyek, akik szép, hosszú, formás lábakkal rendelkeznek, igazán kiélhették magukat a shortok, rövidnadrágok és szoknyák termékpalettájával. Ezek a darabok valóban merészen rövidek voltak, engedvén láttatni a szép női alakot.

nyári divat

Stílusos ruhák.

Egyébként idén a ruhák is hatalmasat taroltak – természetesen nagyméretű, vidám színű mintákkal díszítve. A 2019 nyári divat a hosszú ruhák terén hatalmas popularitásnak örvendett, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen ezek az elemek jól állnak bármilyen alakú és formájú hölgynek. Érdekes, hogy ezek a szóban forgó vidám rucik akár esküvőre is tökéletesen megállták a helyüket, nem feltétlenül a kötetlen megjelenést kívánó események során lehetett azokat viselni.

Mi volt a helyzet a kiegészítők terén?

Nos, a tapasztalat azt mutatja, ha egy minta divatos, az előbb-utóbb kilép a megszokott ruha-szoknya-nadrág körforgásból, és az élet minden szegmensén megmutatkozik. Így volt ez a már sokat emlegetett trópusi mintával is, ami visszaköszönt a karkötőkről, órákról és táskákról is. Mit hoz majd 2020? Ezt senki nem tudhatja, az viszont biztos, hogy már sokan most szívrepesve várjuk a következő nyár nagy slágereit!