Nyári divat a kánikula jegyében

nyari divat

Nyár! Végre valahára itt van az évszak, amire egész évben vártunk! A végtelen szórakozás, a hűs tóparti játékok és a kellemes pihenés hónapjai során azonban komoly fejtörést jelentenek azok a napok, amikor a kánikula forrósága szinte az utolsó energiánkat is elszívja. Az örökös nagy kérdés: mit vegyünk fel – vagy le- azokon a napokon, amikor minden szerelésünket túl melegnek és elviselhetetlennek érezzük?

Csak okosan a nyári divat kiválasztásánál!

nyari divat

A nyári divat keretein belül a szakemberek, de a józan ész is azt tanácsolja, kerüljük a feszes összeállításokat, és a gardróbban kutakodva szavazzunk bizalmat azoknak a holmiknak, amelyek bő lejtésükből adódóan nem simulnak a testünkre. A lenge maxiruhák például ideális választásnak bizonyulnak, de a nagyobb méretű overálok is szóba jöhetnek, természetesen mindezt a nyári divat címszó alatt, szigorúan csak a legélénkebb mintákkal ellátva.

A fehérneműk tekintetében a szokásos push-up melltartót jobb, ha elfelejtjük a kánikula legnehezebb napjain. Napjaink egyik legnépszerűbb trendje viszont, a bralette melltartó viszont ideális választásnak bizonyul, hiszen kényelmes, lenge, viszont ugyanazt a tartást biztosítja, mint a vastag szivaccsal teletömködött társa.

Kalap trendek

nyari divat

Mikor, ha nem nyáron ölthetjük magunkra az egész évben a szekrény alján porosodó kalapcsodáink egyikét vagy másikát? Idén a szalmakalap viszi a prímet, különösen, ha nagyobb méretű. A kalapokat nyugodtan kombinálhatjuk a szintén populárisnak számító kimonókkal, vagy rövidebb nadrágokkal, overálokkal.

A szóban forgó tipikusan nyári kiegészítőknek nemcsak esztétikai értékes van, de a praktikum oltárán is áldozunk, ha kalapot húzunk a fejünkben, ugyanis ezáltal védjük meg magunkat az erős UV sugárzástól.

Apropó, kiegészítők!

A nyári divat az abszolút kicsi táskákat preferálja idén, amivel lényegében mi is jól járunk, ugyanis nem kell a nagyobb paraméterekkel operáló modellek alatt izzadni. Ha vízpartra készülünk, a megszokott hajgumi helyett inkább egy vidám színű, vékony anyagú kendőt vigyünk magunkkal.

nyari divat

Ezek a darabok sokoldalúan felhasználhatók, és kis gyakorlással már valódi bohém frizurát is készíthetünk a segítségükkel –arról nem is beszélve, hogy remekül feldobják a fürdőruhánkat. A színek tekintetében már jeleztük, hogy nem érdemes megvetni nyáron az élénk mintákat, viszont arra ügyeljünk oda, hogy a teljes ruházatunkban inkább a visszafogott árnyalatok domináljanak.

A fekete vonzza a hőt, a fehér magába szívja és megtartja – a bézs, a zöld, a rózsaszín és a kék viszont hűsen tartanak bennünk. Ha cipőt húzunk, a bőr anyagú modelleket részesítsük előnyben, hiszen azokban nem izzad be olyan könnyen a lábunk.

A kiegészítők tekintetében a „kevesebb több” elve alapján hagyjuk otthon a szoros karórákat, a ránk feszülő, nehezebb nyakláncokat és izzasztó gyűrűket, és ha mindenáron kiegészítőkben gondolkodunk, a napszemüveg vagy a laza karkötő mellett tegyük le inkább a szavazatunkat.