Ruha vásárlás – csak óvatosan!

ruha vásárlás

A divatnak vannak bizonyos íratlan szabályai, amivel jó tisztában lennie annak az igényes hölgynek, aki nem szívesen osztozik a társaság osztatlan figyelmén. A ruha vásárlás tipikusan az a tevékenység, ami minden nő szívét megdobogtatja, ám jó tisztában lenni az imént említett szabályokkal, nehogy a végén még balul süljenek el a dolgok.

Okosan a ruha vásrlás során

ruha vásárlás

Nos, abban az esetben, ha nem az S-s hölgyek táborát gazdagítjuk, és dús idomokkal rendelkezünk, a ruha vásárlás során jobb, ha elkerüljük a keresztbe csíkos modelleket. Bár roppant divatosnak számítanak, az az igazság, hogy optikailag csak rontanak a helyzeten, hiszen szélesítenek, és pontosan oda irányítják a figyelmet, amit jobb szerettünk volna elrejteni a figyelő tekintetek elől.

Ezzel ellentétben a függőlegesen csíkos darabok slankítanak, így ha képtelenek vagyunk elszakadni a csíkok gondolatától, inkább az utóbbi típusú ruházati egységek háza táján keresgéljünk. Bár manapság a divat és a stílus szabad szárnyalásainak lehetünk a tanúi, aminek a függvényében a felszínre hozhatjuk a személyes ízlés-világunkat, azonban mégis okos ötlet az egyes ruhadarabok színének egymással való kombinálására fokozott figyelmet szentelni.

Néhány ruha kombináció

ruha vásárlás

Ennek tükrében pedig a piroshoz ne vegyünk fel rózsaszínt, a feketéhez tengerészkéket. Ha már itt tartunk, a kiegészítőket is e „szabály” szerint válogassuk össze: ha aznap inkább az ezüst karkötőnkkel hódítanánk, ne az arany fülbevalóval vagy gyűrűvel párosítsuk azt. A követkető ruha vásárlási, illetve viselési aranyszabály a fehérneműt érinti.

Ez a roppant véleménymegosztó tézis pedig imígy hangzik: a melltartó színe ne üssön át a felsőn, a pánt pedig ne látszon ki. Nos, a már említett nagy divatforradalom képviselői szerint ezt nettó badarság, hiszen minél feltűnőbb, annál jobb – de azért a mindig elegáns hölgyek, akik a klasszikus értékeket preferálják, jól tudják, egy igazi úrinő kerüli az ilyen fajta feltűnőséget. A ruha vásárlás során tehát, ha a kiszemelt szetthez keresünk melltartót, a színben ahhoz illő modellek között szemezgessünk, és ügyeljünk rá, hogy a pánt ne villanjon ki.

Fókuszban a szoknya váárlás

ruha vásárlás

Végül ejtsünk néhány szót a ruha vásárlás tematikájában a szoknyavásárlásnak. Nos, sajnos a közhiedelem, miszerint az alacsony hölgyeknek ildomos kerülni a hosszabb fazonú szoknyákat, sajnos a valóságban is megállja a helyét, ugyanis ezek a modellek optikailag negatívan hatnak az alakra, összenyomják azt.

Abban az esetben, ha a farmerszoknya az, ami megdobogtatja a szívünket, a felsőrészt más anyagból álmodjuk meg, hiszen a farmer a farmerral nem a legelőnyösebb – bár akadnak ízléses rendhagyó esetek is. Amennyiben a szoknya apró mintákkal operál, és inkább a romantikus stílusirányzatokat követi, a felsőnk legyen visszafogottan elegáns, de semmi esetre sem feliratos. Bár az igazság az, hogy a ruha vásárlást és a megjelenés kialakítását minden esetben a személyes véleményünk alakítja, jobb, ha odafigyelünk ezekre az általános szabályokra.