Ruhaneműk, amiket kerüljünk el jó messzire, ha munkába készülünk

ruhanemű

A totális szabad akarat szárnyalásának korát éljük. A világ körülöttünk elfogadó, mélységesen szabadszellemű, nem bélyegez meg vagy ítél el, ha kirívunk a sorból. Úgy öltözködhetünk, ahogyan mi szeretnénk, azt a stílust követhetjük, ami valóban közel áll a szellemiségünkhöz és a szívünkhöz.

Tájékozódjunk körültekintéssel aruhaneműk világában

ruhaneműk

Persze vannak bizonyos íratlan szabályok, amelyeket jobb, ha betartanunk, ha jó fényben szeretnénk tűnni, ha a munkahelyünkre készülünk. Jelen cikkünkben összeszedtük azt a tiltóslistás 5 ruhaneműt, amit mindenképpen okos gondolat elkerülni az irodában.

1. Mindegy, hogy mi, de az ne legyen koszos vagy gyűrött

ruhaneműk

Még a legelegánsabb ruhák is elrontják a szakmai kisugárzásunkat, ha nem tiszták, esetleg gyűröttek. Nyilván a vasalás vagy a nagymosás nem a legizgalmasabb feladat, azonban, ha a munkahelyünkre készülődünk reggel, mindig legyen a kezünk ügyében egy olyan „szakmai” darab, ami makulátlanul tiszta és sima. Ugyanez vonatkozik a cipőre- tudniillik roppant igénytelen hatást kel a koszos cipő.

2. A kihívó cuccokat inkább tegyük takarékra

Nyilván előszeretettel hangsúlyozzuk ki a nőiességünket, azonban ezt ne a munkahelyen tegyük. Szakmaiatlan a mélyen dekoltált felső, a túl szűk ruha, vagy a magasan felskiccelt szoknya. Legyünk bármilyen büszkék az alakunkra, ezeket a ruhaneműket inkább hagyjuk meg kevésbé professzionális alkalmakra.

3. Feliratos pólók- vicces, bohém darabok

ruhaneműk

Joggal és okkal is szeretjük azokat, ám az igazság az, hogy nagyon furán mutatnak a meetingen vagy a komoly tárgyaláson. A lazasággal semmi gond nincs, de csakúgy, mint az előző pont esetében, válogassuk meg az alkalmat ezen ruhaneműk viselésére.

4. Kényelmetlen ruhaneműk

Jól mutatunk bennük, de egy egész napot lenyomni a magassarkúban vagy a szoros nadrágban egész egyszerűen felelőtlenség. Válogassuk meg a munkahelyi ruhaneműket a funkcionalitásukból adódóan, és az esztétikai értékek mellett a praktikai szempontoknak is áldozzunk.

5. Parfümből csakis minimálisan

ruhaneműk és parfüm

Nehogy még a végén megfulladjanak a kollégák. Bár ez az utolsó pontunk nem szorosan kapcsolódik a ruhaneműk témájához, mégis: reggel bánjunk csínján a kedvenc parfümünkkel vagy dezodorunkkal.

Nyilván ültünk már olyan ember mellett a buszon vagy a menzán, aki kishíján megfojtott az illatával. Legyen bármilyen kellemes aromájú is az adott illatszer, ha túl sokat fújunk abból magunkra, kellemetlen lesz a közelünkben tartózkodni.