Sport öltöny viselési útmutató

sport öltöny

Nem titok, hogy az erősebbik nem képviselői az eleganciát az öltöny-viselésben látják a leginkább kidomborodni. Ahhoz sem férhet semmilyen kétség, hogy a 21. század legnépszerűbb férfiruha darabja az öltöny.

Manapság már a szóban forgó ruházati elemnek számos típusát megkülönböztetjük, így mindenki könnyedén ki tudja választani a számára legideálisabb darabot személyiségtől, ízlés-világtól és persze alkalomtól függően. Bátran kijelenthetjük, az egyik legnépszerűbb típus manapság a sport öltöny – aminek már a neve is sokat sejtető.

Olyan darabról van egyébként szó, ami nemcsak stílusos és elegáns, de vagány és roppant sármos kisugárzást kölcsönöz a viselőjének. Jelen cikkünkben azokat a szabályokat és apró trükköket szedtük össze, amelyeket illik betartani ahhoz, hogy valóban jó benyomást tegyünk a sport öltöny viselése közben.

Figyeljünk a viselésre!sport öltöny

Kezdjük azonnal egy aranyszabállyal: mivel az ördög a részletekben rejlik, nem engedhetjük meg magunknak a teremtés koronáiként, hogy elcsússzunk egy aprócska hibán, hiszen azzal az egész összhatást elbaltázhatjuk. Sport öltöny ide vagy oda, ha hajlamosak vagyunk az izzadásra, még a legtökéletesebb szettet is tönkretehetjük. Sajnos az izzadásra való hajlamosság nem olyan tulajdonság, amit egyik percről a másikra megváltoztathatunk, ám, ha pólót veszünk az öltöny alá, megelőzhetjük a bajt.

Nadrág, zokni és nyakkendő viselése

A nadrág pontos hosszának a meghatározása is sok vita tárgyát képezte már a világtörténelem során, ám mi eláruljuk az igazságot: a nadrág élének a hossza a cipő tetejéig tart, ennél nem rövidebb, pláne nem hosszabb. Természetesen sokan akadnak, akik szívesen viselnek nyakkendőt a sport öltönyhöz. Ez esetben a szóban forgó nyakbavaló hossza a nadrág derekánál ér véget, vagy annál valamelyest rövidebb, színében pedig kötelezően sötétebb árnyalatú a viselt ingnél.sport öltöny

A hölgyek véleménye szerint nincs annál leghangolóbb stílushiba, ha a nyakkendő világos színű vagy élénk, „vicces”, bohókás mintázatú- kerüljük hát a feltűnő gyermekded dizájnt. Apropó, gyermekded megvalósítás: bármilyen menőnek is tűnhet manapság, soha se soha ne vegyünk fel mesefigurás, bohókás zoknit a sport öltönyhöz, a szett ugyanis megkövetel egyfajta férfias hozzáállást és kisugárzást, másképp csak paprikajancsinak fogunk tűnni.

A sport öltöny kabát része pedig jó, ha eltakarja a hátsó felet, de minimum elől a cipzárt. A szóban forgó ruházati egységhez általában nem szokás mellényt viselni, ha mégis így teszünk, annak alsó gombját ne gomboljuk be, hiszen így kellően vagány, laza atmoszférával burkoljuk magunkat körül.

Végül, de nem utolsósorban, a tökéletes sport öltöny hajtókája keskeny, a szetthez választott nyakkendő szélessége pedig hajszálpontosan megegyezik azzal. Abban az esetben, ha betartjuk a fent említett tanácsokat, maga leszünk a testet öltött sikk és elegancia, még a lezserebb megjelenés esetében is.