Egyedi ruhák – avagy mit viseljünk jógához?

egyedi ruhák

Bár a nyárnak lassan vége, sohasem késő elkezdeni edzeni és megteremteni azt a bizonyos tökéletes strand-testet, ami- a tévhittel ellentétben- nem kizárólag a hollywoodi sztárok privilégiuma. Szerencsére a testmozgásnak ezeregy fajtája van, így ki-ki a saját temperamentumához és igényeihez illő sportot tud választani a rendelkezésre álló gazdag és izgalmas felhozatalból.

A hölgyek egyik nagy kedvence, a jóga egyedi ruhák nélkül szinte elképzelhetetlenül kényelmetlen, így mielőtt nekilátnánk a szóban forgó formamutatványok kivitelezéséhez, győződjünk meg arról, hogy a kelléktárunk tartalmazza a nélkülözhetetlenül fontos darabokat is. Az egyedi ruhák e típusa olyan elemekkel operál, amelyek kényelmesek, minőségiek és strapabíróak is egyben – hiszen e tulajdonságok híján már az első mélyebb guggolásnál hangosan reccsenne hátul a nadrág, amit, valljuk be, a rémálmainkban sem szeretnénk megtapasztalni.

Az elsődleges irányelv, ami alapján elindulhatunk kiválasztani a tökéletes jóga ruhát, az a magas színvonal, ám vannak még néhány olyan jótanácsok, amelyeket nem árt figyelembe venni a végső választás során. Amire garantáltan nem lesz szükség, az a zokni és a cipő – néhány kirívó esettől eltekintve a legtöbb ember mezítlábasan érzi magát jól jóga közben. Abban az esetben, ha a póló kiválasztására kerül a sor, vegyük figyelembe, hogy akár fejjel lefelé is lehetünk a gyakorlatozás során, így nem árt, ha az adott ruhadarab nem csúszkál és biztonságosan a helyén marad – nehogy elterelje a figyelmünket, vagy másokét, az összpontosításról.

Az egyik, ha nem a legfontosabb döntés a nadrág milyensége- ne legyen túl szoros, ámde deréktájon biztosítson stabil tartást. Nyugodtan próbálgassuk addig a jógára alkalmas nadrágokat a kínálatból, amíg meg nem találjuk a számunkra legkényelmesebbet – még akkor is, ha ez esetleg órákat vesz igénybe. A melltartó szintén mérvadó az jógához szükséges egyedi ruhák felhozatalából, és csakúgy, mint a nadrág, ne szorítson kellemetlenül, hiszen ezáltal megakadályozza az ászanák helyes elvégzését, de ne is essen le rólunk.

Érdemes néhány szót ejteni az egyedi ruhák e típusának az anyagáról is. Igyekezzünk a légáteresztő, kényelmes anyagok ötvözésére. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek az izzadságot tökéletesen elvezető úgynevezett technikai anyagok és a bio-pamut, így ajánlatos a sportáruházba betérve azonnal az említett kivitelezésű kollekciók felé fordítani a figyelmünket.