Egykori divatrendek – amitől ma már égnek áll a hajunk

divat

Nincs új a Nap alatt, szokták mondani. A divat folyamatosan hömpölygő sodrában minden változik, ám az egyes trendek időről-időre visszatérnek, itt-ott megváltozva kicsit. Vannak azonban olyan trendek, amelyeket, finoman szólva, a hátunk közepére sem kívánunk. Mi összeszedtük ezeket a furcsa jelenségeket, amelyek az elmúlt évtized nagy kedvencei voltak.

Nos, amit valószínűleg nem szeretnénk újra a tükörben látni, az a cérnavékonyra szedett szemöldök. Manapság a vastagabb, „hernyó” típus a trendi, ám ez nem mindig volt így, hiszen alig 5-6 évvel ezelőtt az számított ultramodernnek, ha a szemöldök alig látszott. Persze az igazság az, hogy mindenkinek más áll jól az arcához, de a vastagra kontúrozott verzió még mindig sokkal eredetibb és természetesebb, mint a vékony társa – reméljük, ez utóbbi nem is fog visszatérni a divat világába.

Fókuszban a divat trendek

A 2010-es évek elején a trendi frizurát is máshogyan képzeltük, mint manapság. Bár a hullámos haj tipikusan az a kategória, ami sohasem megy ki a divatból, ám néhány éve bizony ezt a tökéletes hajkoronát is képesek voltak a trend-őrök túltolni. A Luxusfeleségeket megszégyenítő göndör frizura, ami akkor volt a sláger, ugyanis minden jellegű természetességet mellőzött. A beton kemény tincsek, amint elhagyták a forró sütővasat, már készen is álltak arra, hogy közszemlére tegyük azokat.divat

Szerencsére ma már más a helyzet, és csak remélni tudjuk, hogy nem jön vissza a divat színterébe ez a bolondéria. A divatvilágban korábban roppant népszerűnek számítottak azok a felsők, amelyeknek a vállrésze ki volt vágva. Kinek jutott először az eszébe egy teljesen épp, esztétikus felsőbe két éktelenkedő lyukat vágni? – és a többiek miért nem mondták meg neki, hogy bizony ez az ötlet felettébb nevetséges? Nos, azt nem tudjuk, hogyan is történt pontosan a vállkivágott felsők feltalálása, arra viszont már mindnyájan fájdalmasan gondolunk vissza, hogy ezek a szóban forgó elemek kínosan sokáig uralták a piacot.

Az igazi rémálom azonban még csak most jön

Nos, a harisnyanadrágok igazán akkor váltják be a hozzájuk fűzött reményt, ha azok teljesen észrevétlenül simulnak a lábunkra, így téve igazán elegánssá az összhatást. Nem így volt ez azonban néhány évvel ezelőtt, amikor a nagymintás, tarka-barka harisnyáké volt a főszerep. Bizony, valószínűleg mindnyájan emlékszünk ezekre a –mondjuk ki bátran- nevetséges elemekre, amelyekkel egész egyszerűen nem lehetett divatosnak lenni.divat

Adjunk hálát a szerencsének, a sorsnak vagy bárminek, amiben hiszünk, hogy manapság már a nagymintás harisnyák csillaga leáldozott. Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk egy kicsit a mullett szoknyáról is. Az elől rövid, hátul hosszú, absztrakt formájú, aszimmetrikus modell két-három évig uralta a divat piacot, olyannyira, hogy nemcsak a hétköznapi viseltre alkalmas szoknyák voltak ilyen fazonúak, de bizony az elegáns alkalmakra szánt ünnepi ruhák is.

Kinek álltak jól ezek a modellek? A válasz kétségtelenül az, hogy senkinek, ám végülis ez a tény mégsem riasztott vissza egy divatosnak látszani akaró hölgyet attól, hogy minimum kettő darab mullett szoknyával gazdagítsa a gardróbját. Bár manapság már kínosan mosolygunk ezeken a trendeken, azt sose feledjük, hogy –amint azt a cikkünk elején említettük- a divat folyamatosan változik, s talán tíz év múlva azon fognak epésen nevetni az emberek, amit a napjaink divatgurui a trendek trendjének tartanak. Óvatosan tehát a mosolygással!