Elegáns ruha választási útmutató – testalkat szerint

elegáns ruha

Mutasd a testalkatod, megmondom, milyen ruha illik hozzád! Akár így is összefoglalhatnánk röviden ezt a kissé rendhagyó írásunkat, hiszen nem másról, mint az egyes testalkatokról és az azokhoz passzoló fazonú ruhatípusokról lesz szó.

De miért ennyire fontos e két jelenség kapcsolata?

Nos, nemes egyszerűséggel megfogalmazva azért, mert, ha helyesen választjuk meg az adottságainkhoz a „gúnyát”, jelen esetben az elegáns ruhát, amit magunkra öltünk, azokat a kisebb-nagyobb esztétikai hibákat is láthatatlanná tesszük, amelyek zavarnak minket.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kissé dundi comb vagy az előnytelenül kidudorodó derék, illetve a szögletes alkat mind a semmivé lesz, ha a megfelelő típusú és fazonú ruhának szavazunk bizalmat. Kezdjük a felsorolást az almaalkattal és az ahhoz illő darabokkal. Nos, akinek almaalkata van, elmondhatja magáról, hogy a válla és a dereka szinte hajszálpontosan ugyanakkora.elegáns ruha

Tévesen azt gondolják néhányan, hogy az almaalkatúak ducik, de az igazság az, hogy ebbe a típusba éppúgy beletartozhatnak a vékony hölgyek, mint azok, akiken van némi súlyfelesleges. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy az almaalkattal rendelkező nő, ha hízásnak indul, a derekára, a csípőjére és persze a hasára szedi fel azokat a fránya plusz kilókat.

Éppen ezért, ha a ruhaválasztásra kerül a sor, a cél az, hogy elvonjuk a figyelmet a kerekded testrészekről, és a sokkal előnyösebb vállakra, illetve szép hosszú lábakra helyezzük át a fókuszt. Ennek érdekében nyugodtan válogathatunk a merészen dekoltált mini ruhák, a magasan felskiccelt hosszúruhák és a mell alatt meghúzott fazonok között is.

A megfelelő ruha kiválasztás mindig fontos!elegáns ruha

Azok a hölgyek, akik elmondhatják magukról, hogy körtealkatúak, általában keskeny vállakat és széles csípőt, illetve nagyobb feneket tudnak a magukénak. Az esetleges pluszkilók is ezeket a környékeket célozzák meg, különös tekintettel a combra és a fenékre. Abban az esetben, ha még mindig nem tudjuk elképzelni, milyen alakról is van szó pontosan, képzeljük magunk elé a Kardashian testvéreket.

A körtealkatú nők bizony nagyon szerencsés helyzetben vannak, hiszen a felsőrész választás tekintetében akár a merészebb darabokat is nyugodt szívvel leemelhetik a boltok polcairól. A lényeg, hogy a választott szett oda terelje a figyelmet, ami az egyik legelőnyösebb a hölgy alkatán: a keskeny, karcsú derék.

A mell alatt húzott ruhák ezért tökéletes választásnak a fognak bizonyulni, mint ahogy a magasított derékkal rendelkező nadrágok és a pánt nélküli darabok is beváltják a hozzájuk fűzött reményt. Ami viszont tiltólistás ezeknek a hölgyeknek, az a csípőnadrág, hiszen az optikailag csak még jobban szélesít.

A homokóra alkatú nőknél nincs szerencsésebb!elegáns ruha

Ők azok, akiket a férfiak általában a „szexi” címkével látják el – persze nem véletlenül. A szélesebb vállak, a keskeny derék és a megint kiszélesedő csípő szinte minden ruhafazont jól tűr, a farmer-póló kombójától kezdve, a testre simuló ruhákon keresztül a fidres-fodros darabokig.

A homokóráknak akkor minden jól állna?

Nos, az igazság az, hogy majdnem minden- a zsákruhákat és a bő pólókat még ezeknek a hölgyeknek is inkább jobb mellőzni.

Az oszlopalkatba tartozó hölgyeket szokták „fiús” alkatúnak is nevezni, az igazság viszont az, hogy bizony az ebbe a csoportba tartozó nők is nagyon szerencsések, hiszen bármit viselhetnek, az jól áll nekik. Ha bombabiztos tippre van szükség, okos ötlet lehet a mellekre terelni a figyelmet –például a fodrok segítségével-, vagy a csípőre irányítani a fókuszt.

Azokat a ruhákat viszont inkább mellőzniük kell az oszlop alakú nőknek, amelyek szorosan a testre feszülnek, hiszen ezáltal csak még laposabbnak fognak tűnni. Ha az alakunkkal teljes mértékben tisztában vagyunk, és annak megfelelő fazonú ruháknak szavazunk elsősorban bizalmat, a sikert előre borítékolhatjuk.