Női alkalmi ruhák különféle színben

Női alkalmi ruhák különféle színben

Alkalmi viselet szinte bármilyen szín lehet. Régen általában a sötétebb színek voltak a kedveltek, fekete, sötétkék bordó. Ma már a női alkalmi ruhák nagyon sokféle színben készülnek. Inkább a fazon és az anyag határozzák meg, hogy milyen alkalomra húzza fel az ember. Talán a legjobb, ha nem egy sablont követünk, hanem elsősorban a testalkatnak, korunknak és a személynek megfelelő színt használunk.

Érdemes színtanácsadó szolgáltatását is igénybe venni, hiszen egy-két alkalom sokak számára megfizethető és így biztosan megkapjuk azokat az ötleteket, amelyet a színek használatában tapasztaltak azonnal tudnak. Hiába kedvel valaki bizonyos színeket, egyáltalán nem biztos, hogy akár a hétköznapi, akár a női alkalmi ruhák vásárlásánál előnyére válik, ha nem a számára megfelelő kombinációkat használja. Hogy ki milyen típusba tartozik a színtanácsadók egy több kérdésből összeállított lista alapján határozzák meg.

Általában az évszakok színösszeállítása határozza meg az adott típust. Ennek semmi köze a születési időponthoz, inkább a haj-, szem- és bőrszín, testalkat, kedvelt stílus alapján derül ki. A számunkra legmegfelelőbb színkombináció ismeretében aztán, ami a leginkább tükrözi és kiemeli egyéniségünket, már egyszerűbb a női alkalmi ruhák választása.

Vannak, akiket nagyon meglep a végeredmény, de a színtanácsadók kelléktárában nagyon sok árnyalatból álló anyag és színpaletta található, amellyel általában senkit sem nehéz meggyőzni. Amikor az arcához próbálja a számára legmegfelelőbb színeket, mindenki magától is rájön, hogy tényleg ez a legjobb. Ez akkor teljesedig ki, amikor összehasonlítják az árnyalatokat. Ilyenkor a legszkeptikusabbak is szó nélkül maradnak. Azonnal előjön a legjobb eredmény.

A színtípusok a négy évszak alapján különböznek és ez természetesen a női alkalmi ruhákra is érvényes. Ezen belül a tavasz, nyár, ősz és tél típusok tovább oszthatóak, de ez az alap. Természetesen a smink, a kiegészítők is ehhez igazodnak. Amikor megvan az alapkoncepció utána már könnyű kiválasztani az adott alkalomhoz illő ruhadarabokat.

Gyakran egy kis színpalettát is magunkkal vihetünk a tanácsadás után, ami egy kézitáskában elfér. Amíg az ember szeme gyakorlottá nem válik a saját színeire, addig a ruhaválasztásnál nagyon hasznos lehet. Kevesen vannak azok, akik önmaguktól ráéreznek minden színárnyalatukra. hogy legalább az újonnan vásárolt női alkalmi ruhák és egyéb daraboknál ne vétsünk hibát, a palettát érdemes magunkkal vinni.