Rövid menyasszonyi ruha, avagy miként lehet jól választani?

rovid menyasszonyi ruha

Amikor életed legfontosabb napjára készülsz, akkor nem árt tudnod, hogy a menyasszonyi ruha ma már nem kell mindenképpen habos-babos és hosszú legyen.

A modern arák egyre inkább eltávolodnak ettől a sztereotípiától és az eredeti stílusokat részesítik előnyben.

A rövid esküvői ruha régóta a merész és extravagáns menyasszonyok választása. 2021-ben pedig nemcsak a viselet stílusos alternatívája lesz, hanem az esküvői divat egyik fő trendje is.

A hosszúság szerepe

Korábban úgy tartották, hogy az esküvői ruhának szükségszerűen hosszúnak kell lennie.

Így a menyasszony megmutathatja a nemességét és a tisztaságát.

Viszont az idők változtak, a divat világa nem állt le és a hagyományokkal kapcsolatos előítéletek fokozatosan eltűntek. 

Az esküvő mindenekelőtt az ifjú házasok életre szóló ünnepe. Az a nap, amikor szórakoznak, táncolnak és szeretnék jól érezni magukat. A rövid menyasszonyi ruha hossza pedig lehetővé teszi mindezek elvégzését. Egyáltalán nem akadályozza a mozgást és a menyasszony kényelmesen, szabadon töltheti el ezt a fontos estét.

Manapság a rövid menyasszonyi ruha már nem számít annyira formabontó és polgárpukkasztó választásnak.

A modern és nem konzervatív menyasszonyok már régóta előnyben részesítik ezt, a klasszikus és földig érő lehetőségekkel szemben. A tervezők pedig évről-évre egyre gyakrabban rombolják le a menyasszony megjelenésével kapcsolatos sztereotípiákat, a divatos lányoknak eredeti megoldásokat kínálva.

menyasszonyi ruha

Ez lesz a 2021-es szezon fő trendje is. Sokan nem is bánják ezt, mivel a rövid menyasszonyi ruha kiváló lehetőség a stílusos, jó alkatú, gyönyörű lábú hölgyeknek. Ezen kívül divatosnak és ugyanakkor nem kevésbé ünnepélyesnek tűnik.

Akkor miért ne választanál Te is egy ilyen stílusos darabot magadnak?

Előnyök, amelyek a rövid ruha mellett szólnak

Talán a kényelem a rövid esküvői ruhák egyik legfőbb előnye. Az ilyen öltözetek nem akadályozzák a mozgást, lehetővé teszik a menyasszonynak, hogy könnyen járjon és táncoljon, illetve bizonyos szabadságot és magabiztosságot adnak. Természetesen nem lesznek sem túl melegek, sem túl szűkek.

Nézzük a hasznok listáját!

Praktikusság: egy rövid menyasszonyi ruhát nem húzod a padlón és nem koszolod össze olyan könnyen, mint a földig érő társait. Ráadásul nem fog beakadni a tárgyakba, de ami a legfontosabb, az esküvő után lehetőséged lesz arra, hogy második életet adj neki és estélyi vagy koktélruhaként viseld.

Megtakarítás: egy rövid és egyszerű menyasszonyi ruha sokkal olcsóbb, mint a hosszú modellek bármelyike.

Szépség: egy ilyen különleges menyasszonyi ruha lehetővé teszi, hogy megmutasd a méltóságodat és a gyönyörű lábaidat.

Eredetiség és stílus: ez az öltözék nagyon modernnek és újszerűnek tűnik. Nem szabványos jellege révén pedig hangsúlyozza a menyasszony egyéniségét és azt, hogy fontosak számára a legújabb divatirányzatok. 

Az sem elhanyagolandó, hogy ki viseli majd

Persze a rövid menyasszonyi ruha modellek nem mindenkinek előnyösek. Először is, határozottan alkalmatlanok lesznek egy nagyon hivatalos és a vallási hagyományoknak megfelelően rendezett esküvőre. Érdemes figyelni az alak jellemzőire is. Bár, ha a megfelelő stílust és az optimális hosszúságot választod ki, akkor bátran viselheted a rövid ruhát.

eskuvoi ruha

Az egészen mini modelleket viszont inkább csak akkor válaszd, amennyiben karcsúak a lábaid és kifogástalan az alakod. Egy ilyen fazon alkalmas akkor is, ha alacsony termetű vagy, mert vizuálisan karcsúsítja a sziluettet.

A térd feletti változatok nagyszerű lehetőségként szolgálnak, ha az érettebb korosztályhoz tartozol. A térdig érő és egyenes szabású modellek, A-vonalú menyasszonyi ruhák és a retro stílusban készült öltözetek különösen lenyűgözőek.

Kerekded idomokkal sem kell feltétlenül lemondanod a rövid szabásmintákról, ha nagyon óvatosan közelíted meg a választást. Itt érdemes figyelembe venned az alkatod minden jellemzőjét, az előnyök hangsúlyozása érdekében. Ezért a térdig vagy egy picivel felette érő modellek megfelelőek lesznek.

A legstílusosabb kialakítások

A rövid esküvői ruhák sokoldalúsága a lehetséges stílusok változatosságában rejlik. Ahhoz, hogy az általad kiválasztott szett valóban stílusosnak és modernnek tűnjön, mindenképp a legdivatosabb modellek mellett voksolj, amelyek éppen a legnépszerűbbek. Idén bombabiztos döntésnek bizonyul a hercegnős rövid báli ruha, az egyenes szabású és könnyű fátyollal kiegészített modell, az elöl rövid, hátul pedig meghosszabbított dizájn, a Provence stílusban készült mini menyasszonyi ruha és az elegáns, alakra simuló midi viselet. Amennyiben ezek közül választasz, Te leszel a legdivatosabb és legeredetibb menyasszony!

Az alaknak megfelelő ruházat kiválasztása 

Amikor esküvői ruhát választ valaki, nyilvánvalóan figyelembe kell vennie az alkatának jellemzőit, mivel az egyik menyasszonynak ideális modell lehet egyáltalán nem felel meg a másiknak.

A csinos és fiatal arák bátran dönthetnek egy feszes szabású és harang formájú változat mellett. Ez a stílus lehetővé teszi a vékony derék demonstrálását, de tökéletesen segít elrejteni a túl telt vagy éppen ellenkezőleg, a túl vékony csípőt. 

Amennyiben teltebbek a karjaid, akkor a hosszú ujjú modellek között keresgélj! Az ujjakat nem feltétlenül kell ugyanabból az anyagából megvarrni, mint magát a ruhát, ezek készülhetnek bármilyen átlátszó textilből vagy csipkéből is. Arra természetesen mindenképpen figyelj, hogy nem szabad szorosan illeszkednie a karra, mivel el kell rejtenie a test ezen részének túlzott vastagságát!

Ha a vállak túl keskenyek, akkor a sziluett kiegyensúlyozása érdekében igazán különleges menyasszonyi ruha lesz az a modell, ami háromnegyedes karhosszúságú. Ugyanis lehetővé teszi a vállak felső részének elrejtését, de hangsúlyozza a kecses csuklót. Abban az esetben, ha szeretnéd elterelni a figyelmet a szögletes vállvonalról és elrejtenéd a derék hiányát, akkor válassz egy ejtett vállú modellt! Ez a részlet egységesíti az alakodat, nőiesebbé és könnyebbé teszi a megjelenésedet. 

A szoknyarész hosszát és szabását a lábak alakjának megfelelően kell megválasztanod. A jelentősen a térd felett lévő hossz nem alkalmas a teltebb lányoknak. Ők jobb, ha hosszabb modelleket választanak. Az aszimmetrikus szoknyával rendelkező fazonok jól illenek nekik. Ebben a menyasszonyi ruhában a lábak hosszabbnak és karcsúnak tűnnek. 

Ha a csípőd keskeny és az alkatod egy fordított háromszögre hasonlít, akkor tökéletes lesz az a dizájn, amelyik áttört vagy csillogó anyagból készült fűzővel és habos szoknyával rendelkezik.

kulonleges menyasszonyi ruha

Szemet gyönyörködtető színválaszték

Manapság a fehér és a színes esküvői ruhák egyaránt népszerűek. Azonban a legtöbb menyasszony továbbra is inkább a világos árnyalatú, pezsgő vagy elefántcsont, krém vagy őszibarack színű esküvői ruhákat választja. Nemrégiben a többszínű modellek is népszerűvé váltak. Ez lehet egy fehér ruha, színes övvel vagy hímzéssel az övben. 

Minden lány arról álmodozik, hogy ellenállhatatlan legyen a saját esküvőjén, mert ez az életének az egyik legboldogabb és legizgalmasabb eseménye. Ha Te is ezt szeretnéd és kellően merész vagy, akkor a rövid menyasszonyi ruhát Neked találták ki! Kényelmes, eredeti és kedvezően hangsúlyozza a szépségedet és az egyéniségedet, emellett garantálja, hogy a vendégek és a párod maximális figyelmét élvezd!