Mit vegyek fel esküvőre? Mi megkönnyítjük választását

mit vegyek fel eskuvore

Mit vegyek fel esküvőre? – a kérdés, ami garantáltan minden hölgy fejében megfordul, ha a szóban forgó jeles esemény apropóján kell megjelennie.

Színes palettáról válaszhatnak a szebbik nem képviselői

Alapvetően a ruházat milyenségét meghatározza a vendég státusza is – az örömanyák kissé ünnepibbek a megjelenésükben, míg a vendégek – bizonyos szigorú szabályokat szem előtt tartva- lazább öltözékekben is gondolkodhatnak.

Esküvői ruha vendégnek – amit mindenképpen kerüljünk el

Ha csak az ifjú pár a meghívón nem tünteti fel, hogy az általuk meghatározott kőbe vésett dress-code alapján kell megjelennünk a Nagy Napon, gondolkodhatunk kosztümben, estélyiben, de akár kevésbé hivatalos, ámbár ünnepi ruhában – a tiszteletet ugyanis meg kell adni a leendő házasoknak. Apropó, tisztelet! Vannak bizonyos színek, amit mindenképpen el kell kerülnünk ruhavásárláskor, mert azzal nemcsak rosszalló tekinteteket, de a fiatal ara nemtetszését is kivívhatjuk.

Mit vegyek fel esküvőre, és mit hagyjak inkább a gardróbban? Nem csak a fehér szín a tilos

Azt mindenki tudja jól, hogy a fehér kiváltságos szín, kizárólag a menyasszony jelenhet meg fehérben tündökölve az esküvőn. Kerüljük emellett a teljesen piros színű ruhákat, ez ugyanis általában a menyecskeruha színe. A maximálisan fekete színű öltözeteket is érdemes kerülni. Ez, bár nem kőbe vésett szabály, mégis ildomos fontolóra venni, hiszen a fekete a gyász színe, és nem illik a vidám forgatag közé. Ha ragaszkodunk a fekete színű ruha gondolatához, ajánlatos valamilyen élénk színű kiegészítővel azt feldobni. Ez lehet táska, boleró vagy öv – a lényeg, hogy más árnyalattal bontsuk meg a fekete komorságát, ezáltal az öltözetünk igazi elegáns szetté válik.

Kerüljük a nagyon minit és a túlzottan kivágott darabokat is

Az illem azt diktálja, hogy az esküvőn szolidan, elegánsan és önmagukra igényesen jelenjenek meg a vendégek. Ez nem dress-code, ez egyfajta íratlan szabály. A túlságosan is mélyen dekoltált vagy mini ruhát tehát inkább hagyjuk meg a soron következő csajos bulira.

Mit vegyek fel esküvőre: a helyszín is nagyban meghatározza az öltözékünket 

A menyegzőt egy ódon kastélyban tartják? Elő a nagy- vagy kisestélyivel! Ha a helyszín szolidabb, a kosztümük jelentik a tökéletes választást. Így vagy úgy, de semmiképpen ne öltözködjünk alul, hiszen az tiszteletlenséget sugall, és ami még fontosabb: ne öltözzük túl a menyasszonyt! Ez az ő nagy napja, ne lopjuk el tőle a rivaldafényt.

Elegáns női kosztümök egész tárháza várja a násznépet!

Az elegáns kosztümök mindig jó választásnak bizonyulnak, ha vendégként esküvőre vagyunk hivatalosak. Ezekből nagy a választék, így egészen biztosan találunk a kedvünkre való darabot. A rózsaszín, a zöld és a kék árnyalataiból bátran mazsolázgathatunk, csakúgy, mint az különféle anyagokból. A teljesen csipke modellek rendkívül esztétikusak, csakúgy, mint a szaténból készített szettek. A színek vonatkozásában idén egyébként a pasztellárnyalatok hódítanak, de a púdszerszín is ideális választás, kortól függetlenül.

Esküvői örömanya ruha – adjuk meg a tiszteletet az örömanyának is

Ha a fehér szín a menyasszony, a kék a boldog örömanya privilégiuma. Amennyiben mindenképpen ragaszkodunk a kék színhez, válaszunk halványabb árnyalatot, a tendencia szerint ugyanis az örömanyáknak készített ruhák többnyire sötétkékek. Ha a ruhánk mégis sötétkék, már tudjuk, mi a teendő – feldobni, kiegészíteni azt egy másik színű aprósággal.

Mit vegyek fel esküvőre, avagy elő a csíkokkal és pöttyökkel

Igazából ez sincs korhoz kötve: a bohókás pöttyös és csíkos ruhákat bárki bátran válaszhatja esküvőre, ízlésvilágtól függően. Ezekben a vidám ruhadarabokban pedig az a legjobb, hogy az alapszínük akár fehér is lehet.

Pro tipp: a váltóruháról és cipőről se feledkezzünk meg

Az éjszaka hosszú – a féktelen buli hevében pedig a gondosan kiválasztott ruhánk is könnyen megsérülhet: beleizzadunk, esetleg egy finom falat landol véletlenül az ölünkben. Ennek tükrében érdemes váltóruhát is magunkkal vinni. Csomagoljunk be egy lapos talpú cipőt is, abban jobban és kényelmesebben esik majd a tánc is.