Esküvői örömanya ruha választás a tökéletes megjelenésért

eskuvoi oromanya ruha

Az esküvői örömanya ruha kiválasztása gondos körültekintést igényel a részünkről: a szín, a forma és a ruha anyaga is fokozott relevanciát élvez.

Örömanya: fontos szerep az övé

Anyaként látni, amint a gyermekünk révbe ér, és összeköti az életét a szíve párjával, felbecsülhetetlen értékű boldogság. Örömanyának lenni valóban öröm: az esküvőn is fontos szerep jut a számukra. A boldog anyukák fogadják a gratulációkat és segítenek a Nagy Napon is annak érdekében, hogy minden gördülékenyen menjen végbe. Az örömanya ruhája tökéletes esetben maga a kézzel fogható, visszafogott elegancia. A minden szempontból igényes megjelenés jegyében eláruljuk, mik azok a tényezők, amelyre mindenképpen nagy figyelmet kell szentelni a ruha kiválasztásánál.

Az esküvői örömanya ruha minden esetben elegáns  

Az ideális öltözet stílusa remekül harmonizál magának a rendezvénynek az atmoszférájával. Ezek a modellek elegánsak, inkább visszafogott a kisugárzásuk, mintsem hivalkodó. Az eseményt, s főleg a menyasszonyt semmiképp se öltözzük túl, lelkesedés ide vagy oda! Ez az aranyszabály egyébként a násznép minden tagjára vonatkozik. Abban az esetben, ha az esküvő grandiózus volta megkívánja, az örömanya viselhet nagyestélyit, máskülönben inkább szavazzon bizalmat az egyszerűbb stílusú alkalmi ruháknak, kosztümöknek.

Milyen ne legyen az örömanya ruha színe?

Alapvetően az esküvői örömanya ruha színe bármilyen lehet, három árnyalat kivételével. A fehér eleve kilőve – az kizárólag a menyasszony privilégiuma. Az, aki mégis talpig fehérben jelenik meg a menyegzőn, rokonsági foktól függetlenül tiszteletlenül viselkedik az arával szemben. Ideális esetben az örömanya alkalmi ruhája nem piros és nem is fekete. Az előbbi a menyecskeruhák gyakori színe, így újfent az ifjú menyasszony előjoga, az utóbbi pedig, azaz a fekete, egyszerűen gyászos hangulata miatt összeegyeztethetetlen az örömteli eseménnyel.

Az ideális árnyalatról

A sok tiltólistás árnyalat mellett milyen színnek szavazhatnak bizalmat az örömanyák? Lényegében nagyon jó ötlet a menyasszonnyal egyeztetni e tekintetben. Manapság ugyanis a modern esküvők egy konkrét színvilág köré épülnek, ha pedig a násznép e jeles képviselője alkalmazkodik ehhez a koncepcióhoz, a harmónia előre borítékolható. Nagyon furán mutat például egy alapvetően zöld dekorációjú helyszínen a lila öltözetet viselő díszvendég. A pasztellszínekkel nem lehet bakot lőni, azok bármilyen árnyalathoz jól passzolnak, csakúgy, mint a sötétkék. Apropó, sötétkék! A tapasztalat azt mutatja, a szóban forgó szín az egyik közönségkedvenc az örömanyák körében. Nem véletlenül: a sötétkék rendkívül elegáns és visszafogott kisugárzású.

Fiatalos örömanya ruhák – célkeresztben a mintás szettek

Az áradó fiatalság nem kor, hanem hozzáállása kérdése. Örömanyaként bátran válaszhatunk mintás szetteket is – viszont csak óvatosan a mintákkal! A túlzottan nagy, hivalkodó kialakítású ruhák nem, hogy az elegáns esküvő atmoszférájába nem passzolnak, de fényképeken is nagyon furán, előnytelenül mutatnak.  

Alkalmi ruhák nagy méretben – a stílus fontosságáról

Az örömanya nemcsak kis- és nagyestélyiben (helyszín függvénye), de kosztümben, sőt, akár koktélruhában is gondolkodhat. Ha az esküvő valóban impozáns, akár csipkés kialakítású báli ruha viselete is szóba jöhet. A koktélruha is igaz közönségkedvencnek számít – az elegánsabb darabok a nívós helyszínekhez, a kötetlenebb eseményekhez a lazább viseletek jelentik az ideális választás. Ha már korábban kitértünk arra, mi számít fiatalos esküvői örömanya ruhának, muszáj megemlítenünk, hogy a koktélruha nagyon is fiatalosnak, üdítőnek számít az alkalmi ruhák soraiban. Persze a visszafogott elegancia szerelmesei bármikor dönthetnek a kosztüm mellett is. Ha az örömanya nem érzi magát kényelmesen szoknyában, akár nadrágkosztümbe is bújhat. Legyen bármilyen stílusú öltözet is a választásunk tárgya, egyet ne feledjünk a vásárlásnál: a kiszemelt ruha mindenképpen feleljen meg a kényelmi szempontok irányába támasztott kritériumoknak, hiszen abban hosszú – lehetőleg önfeledt- órákat fogunk eltölteni.